Kadın çiftçiler, tarımsal üretimin her aşamasında yer alıyor

15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü dolayısıyla açıklama yapan Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, kadın çiftçilerin tarımsal alandaki önemine dikkat çekti. 

GÜNDEM 15.10.2019 15:53:00 0
Kadın çiftçiler, tarımsal üretimin her aşamasında yer alıyor

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de binlerce kadın çiftçinin olduğunu söyleyen Toprak, kadın çiftçilerin tarıma büyük katkı sağladığını söyledi. 

 

TARIMSAL İŞGÜCÜNDE ÖNEMLİ BİR YERE SAHİPLER

 

Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde tarımsal alanlarda çalışan kadın çiftçilerin tarımsal işgücünde önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Toprak, özellikle kırsal alanlarda tarımın sürekliliğinin sağlanmasında kadın çiftçilerin rolünün çok önemli olduğunu söyledi. Dünya Çiftçiler Günü’nün 1997 yılından bu yana ülkemizde de kutlandığını kaydeden Toprak, “Kadın çiftçilerimiz önce birer annedir.  Kırsal bölgelerde yaşamlarını sürdüren kadınlar anneliğin yanı sıra hem ev işi hem tarla işi ile uğraşıyor. Bu kadın çiftçilerimiz yada işçilerimiz tarımsal alanın her aşamasında yer alırken, günlük ev işlerini ve annelik görevini de aksatmadan yerine getiriyor” dedi. 

 

“GEREKEN DESTEK VERİLMELİ”

 

Kadın çiftçilerin gündüzleri tarlada çalıştığını, akşamları ile çocuklarının bakımı ve ev işleriyle uğraştığını söyleyen Toprak, tüm kadın çiftçilerin günün kutlarken, kadın çiftçilere gereken desteğin verilmesi gerektiğini de belirtti. 

 

Haber / Yakup KARATEPE