Öğrencilere doğru beslenme ve hijyen eğitimi verildi

Edirne Belediyesi Sağlık İşleri Birimi tarafından Cumhuriyet İlkokulu ve Yusuf Hoca İlkokulu öğrencilerine yönelik doğru beslenme ve hijyen eğitimi verildi. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul

GÜNDEM 15.10.2019 15:52:00 0
Öğrencilere doğru beslenme ve hijyen eğitimi verildi

Cumhuriyet İlkokulu ve Yusuf Hoca İlkokulu öğrencilerine yönelik verilen doğru beslenme ve hijyen eğitiminde Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu ilk olarak öğrencilerle birlikte sabah sporu yaptı.

 

FARKINDALIK YARATACAKLAR

 

Çocukları ve gençleri çok önemsediklerini ifade eden Tanrıkulu, “Çocuklarımız, gençlerimiz bizim geleceğimiz. Geleceği onlarla birlikte, onlar için tasarlamak istiyoruz. Sağlıklı bireyler olarak yetişmesi için de elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bugün arkadaşlarım, doğru beslenme ve hijyen eğitimi vererek, öğrencilerimiz de farkındalık yaratacaklar” dedi.

 

SAĞLIĞIMIZI KORUMAK ÖNEMLİ

 

Edirne Belediyesi Sağlık İşleri Birimi Personeli Hemşire İnci Özer, “Vücudumuz bir kale ve bu kaleyi korumakla görevli koruyucu askerlerimiz vardır. Bu korucu askerlerimiz bizi hastalıklara karşı korurlar. Ancak bu savunma sistemini hasta olmamak için güçlü tutmamız lazım. Bunu da vücudumuzu temiz tutarak, sağlıklı beslenerek yapabiliriz. Evde annelerimizin yaptığı yemekleri yemek; bu koruyucu askerleri güçlendirir. Vücut temizliği bizim için çok önemli. Ellerimizi sık sık yıkamak; saçlarımızı haftada en az iki gün yıkayarak, vücut sağlığımı ve deri sağlığımızı korumak önemlidir” dedi. 

 

DENGELİ BESLENMENİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

 

Diyetisyen İdil Taşkın da sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemine dikkat çekerek “Eğer yetersiz beslenirseniz derste dikkatiniz azalır, kendinizi sürekli halsiz hissedersiniz. Günde 2 bardak süt içerseniz, kaslı, uzun boylu, gelişimini tamamlamış sağlıklı çocuklar olursunuz. Yeterli ve dengeli beslenirseniz arkadaşlarınız ile daha güzel oyunlar oynayabilirsiniz” dedi.

 

Haber / Emre BOZ