Metruk binaların yıkımı devam ediyor

Çorlu Belediyesi, mahalle halkının güvenliğini korumak ve daha yaşanabilir bir çevre oluşturmak amacıyla mahalle muhtarları ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü çalışm

GÜNDEM 15.10.2019 13:40:00 0
Metruk binaların yıkımı devam ediyor

Konuyla ilgili açıklama yapan yetkililer, metruk yapıların zamanla madde bağımlıları tarafından mesken tutulduğunu ve bu durumun çevre sakinlerinin huzurunu, can ve mal güvenliğini tehdit eder hale geldiğini belirtti. Metruk yapıların yıkımının 4 farklı yol ile gerçekleştirildiğini dile getiren yetkililer “Öncelikle metruk yapının belediye başkanlığımızca tespit edilmesi ya da resmi kurumlardan (İlçe Emniyet Müdürlüğü, Muhtarlık, vb.) gelen talepler doğrultusunda yıkılması için gerekli çalışmalara başlanıyor. Bunların yanı sıra yapı sahibinin kendi talebini ya da vatandaşların şikâyetini de dikkate alıyoruz. Araştırmaların ve çalışmaların tamamlanmasının ardından yıkılması için çalışmalara başlıyoruz” dedi. 

 

“HALK İÇİN TEHDİT OLUŞTURUYOR”

 

Metruk yapıların halk için tehdit oluşturduğunu belirten Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da “1 Ocak 2019 - 31.09.2019 tarih aralığında toplam 74 adet metruk yapı hakkında işlem yapıldı ve bu yapılardan 24 tanesinde gerekli işlemlerin uygulanmasının ardından yıkıldı. 17 metruk yapı ise yapılan tebligatlar sonucu yapı sahibince yıkıldı. Bunların yanı sıra 4 metruk yapının yıkım ile ilgili yasal süreci devam ederken 28 adet metruk yapı da sahipleri tarafından güvenli hale getirildi” dedi. 

 

“ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Metruk yapılara karşı muhtarlar ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttükleri çalışmaların devam ettiğini kaydeden Sarıkurt, “Vatandaşlarımızdan da kentimizin huzuru ve güvenliği için çevrelerinde bulunan bu tür terk edilmiş binaları bildirmelerini rica ediyorum. Belediyemiz ve İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün çalışmalarıyla yıkım için gerekli görülen binaların çevresinde güvenlik önlemlerini alıyoruz ve yıkım işlemini gerçekleştiriyoruz” dedi. Sarıkurt, Çorlu’yu daha güvenli, daha yaşanılası bir kent yapmak için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ