Şoför esnafının sorunları masaya yatırıldı

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası tarafından düzenlenen toplantıda S, T ve M plakalı şoför esnafının sorunları masaya yatırıldı.

GÜNDEM 14.10.2019 18:20:00 0
Şoför esnafının sorunları masaya yatırıldı

Dün saat 10:00’da Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi kefalet Kooperatifi Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Koordinasyon dairesi (UKOME)  yetkilileri Dursun Nalbant ve Samet Döner, oda başkanı Mustafa As ve şoför esnafı katıldı.

 

“SORUNLARI DİNLEYİP İLGİLİ YERLERE ULAŞTIRACAĞIZ”

 

Sorunları dinlemek,  UKOME kararları ile ilgili şoför esnafını bilgilendirmek için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın talimatları doğrultusunda ilçelere giderek sorunları dinlediklerini ve ilgili birimlere ulaştırdıklarını kaydeden UKOME görevlisi Dursun Nalbant, bu toplantıda da sorunları dinleyip not alarak üst birimlere ileteceklerini söyledi. Durak yerleri ile ilgili güncellemelerin olacağını kaydeden Nalbant “Bazı ilçelerimizde T plakalarla ilgili çalışmalar başlatıldı, ancak Çerkezköy’de şu anda T plakalar ile ilgili bir çalışma yok” dedi. Toplantıda konuşan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As da, T plakalarla ilgili yaptıkları çalışmaları anlatarak, 2021 yılına kadar bu sorunu çözmüş olacaklarını söyledi.

 

“10 YILLA SINIRLANDIRILMASINI DOĞRU BULMUYORUZ”

 

T plaka sahipleri de yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Çerkezköy’de T plakalarla ilgili bir çalışma yapılmadığını, sıkıntının had safhaya çıktığını söyleyen T plaka sahipleri, TÜİK verilerine göre bin kişiye bir plaka verilmesi gerektiğini ve mevcut plakaların yeterli olduğunu ve başka T plakaya ihtiyaç duyulmadığını belirtti. Gelecek plakaların Kızılpınar’da nüfus arttıkça verilmesinin daha doğru olacağını kaydeden T plaka sahipleri, “T plakaların 10 yılla sınırlandırılmasını da doğru bulmuyoruz” dedi.

 

“İŞLEM YAPMAYA BAŞLAYACAĞIZ”

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da Çerkezköy’de 19 tane taksi durağının olduğunu kaydetti. Taksicilerin durağı olmayan yerlerde ya da başka yerlerden gelip durağı olmayan alanlarda ticari faaliyet gösterme hakkının olmadığını kaydeden Akay, “Ulaşımla ilgili zabıtaya yetki aldığımızda işlem yapmaya başlayacağız” dedi. Hastane yanındaki bir taksi durağının yerinin değişeceğini kaydeden Akay, “Bu konuda UKOME’den karar geldi. Taksi durağının konumu trafik yönünden sakıncalı olduğu için buradan kaldırılacak” dedi.  Çerkezköy Belediyesi olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile görev paylaşımı yapacaklarını söyleyen Akay, Çerkezköy’ü zabıta ikileminden kurtaracaklarını söyledi. Çerkezköy Belediyesi bünyesinde 34 zabıta personelinin bulunduğunu, diğerleriyle birlikte 60 personelin olduğunu söyleyen Akay, Büyükşehir Belediyesi’nin ise Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’da 3 ilçede toplam 16 personelinin bulunduğunu belirtti. Sayının az olması nedeniyle bu personellerin yetersiz kaldığını kaydeden Akay, “Biz de yetki paylaşımı talep ediyoruz” dedi.

 

BİRLEŞME ÇAĞRISINDA BULUNDU

 

Çerkezköy’ün her mahallesindeki vatandaşın ulaşım hakkı olduğunu ifade eden Akay, kooperatiflere acilen birleşme çağrısında bulunarak “Eğer birleşmezse sağlanmazsa dördüncü ortak gelecek bu üç kişiye ortak olacak. Dördüncü ortağa 10 araba girerse yarın yoğunluktan bu 20 arabaya çıkar. Çorlu’da bunun yakın örneğini yaşadık. Allah sağlık, sıhhat verirse 4 buçuk yıl daha bu şehirde belediye başkanlığı yapacağım. Bu birleşme sağlanırsa 4 buçuk sene bir Allah’ın kulu ne ihale yapabilir ne hat kurabilir” dedi.

 

“VATANDAŞIN TALEBİNİ YERİNE GETİRMEKLE MÜKELLEFİM”

 

Veliköy, kızılpınar ve Çerkezköy şehir içi çalışan kooperatiflerin birleşmemesi durumunda olacaklardan kendisinin ve belediyenin sorumlu olmayacağını kaydeden Akay, “Veliköy’deki vatandaşında tek araç ile Çerkezköy’ün diğer ucuna gitme hakkı  var. Bu işi bu üç kooperatif bir araya gelerek acilen çözmeli. Bunu siz yapın istiyoruz. Eğer yapmazsanız dördüncü ortak buraya gelecek. Anlaşma sağlanmazsa ben gelmesi için mücadele edeceğim. Belediye başkanı olarak ben vatandaşın talebini yerine getirmekle mükellefim” dedi.

 

Haber / Emre BOZ