Allahsızlar! Millete domuz ve at eti yedirmişler

Aralarında Kapaklı ve Çerkezköy'den bazı firmaların da bulunduğu Tekirdağ'da 12, Türkiye genelinde ise 618 firmada hileli ürün tespit edildi. Ete ve etli yemeklere, at ve domuz eti başta olmak üzere ka

GÜNDEM 13.10.2019 14:30:00 0
Allahsızlar! Millete domuz ve at eti yedirmişler

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada 618 firmadan alınan 1211 parti üründe rastlanan sakatatların yanı sıra Çorlu’da En-Sel Gıda Maddeleri Pazarlama firmasının kuru köfte ve köfte hamurunda domuz eti tespit edilirken, Kapaklı’da bulunan Mandalı Gıda’nın sucuklarında ise kanatlı eti tespit edildi. Çerkezköy’de faaliyet gösteren Dürümcü Hüseyin Usta isimli işletmede kuzu kuşbaşı etinde kanatlı eti tespit edilirken, Süleymanpaşa’da faaliyet gösteren Yılmazlar Et Pazarı isimli işletmede de kanatlı eti tespit edildi. 

 

TEK TIRNAKLI ETİ TESPİT EDİLDİ

 


Çorlu’da bulunan Zafer Et ve Tavuk Ürünleri isimli işletmede kasap köfte ve dana etinde kanatlı eti tespit edilirken, Süleymanpaşa’da bulunan Sönmez Kardeşler Et Ürünleri isimli işletmede de hindi köftede tavuk eti tespit edildi. Süleymanpaşa’da bulunan Arslanbey Et ve Et Mamulleri’nde kavurmada at eti tespit edilirken, Çorlu’da bulunan HCS Catering Entegre Yem isimli işletmede de etli taze fasulyeden alınan numunelerde tek tırnaklı (At, eşek, zebra) eti tespit edildi. 
 

 

SAKATAT TESPİT EDİLDİ

 


Malkara’da bulunan Sangdıç Kardeşler Köfteci isimli işletmede kasap köftede kanatlı eti ve baş eti tespit edilirken, Hayrabolu Çerkezmüsellim'de bulunan Kayra Et Restaurant’ta köfte harcı ile sığır ve kuzu etinde kanatlı eti tespit edilirken, Süleymanpaşa’da faaliyet gösteren Köfteci Ali Usta isimli işletmede de Tekirdağ köftesinin içinde sakatat tespit edildi. 
 

 

4 FİRMADA DOMUZ ETİ TESPİT EDİLDİ

 


Hayrabolu’da bulunan Soyyiğit Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. isimli işyerinde Kıvılcım marka ayçiçeği yağında başka tohumlara ait yağlar tespit edildi. Türkiye genelinde Kuşadası’nda bulunan Almila Cafe’de, Manisa Alaşehir’de Çorbacı Yiğit Ege Dinlenme Tesislerinde, Çorlu’da En-Sel Gıda Malzemeleri’nde ve Kocaeli Çayırova’da bulunan Gurme Gıda isimli işletme olmak üzere 4 işletmede de domuz eti tespit edildi. 
 

https://www.tarimorman.gov.tr/Lists/Duyuru/Attachments/1071/Kamuoyu_Duyuru_Listesi.pdf

 

Hber / Şaban KARDEŞ