İlk ders Rektör Tabakoğlu'ndan

2019-2020 eğitim-öğretim yılında Trakya Üniversitesi'nde tıp eğitimlerine başlayan, çiçeği burnunda Tıp Fakültesi öğrencilerine ilk dersi, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TabakoÄ

GÜNDEM 11.10.2019 10:37:00 0
İlk ders Rektör Tabakoğlu

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, ilk derste öğrencilerle keyifli ve interaktif bir söyleşi gerçekleştirdi. Katılımın oldukça yoğun olduğu söyleşide eğitim hayatı ve kariyeriyle ilgili bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, öğrencilere tıp öğrenimi ve hayata dair önemli tavsiyelerde bulundu.Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okumanın bir ayrıcalık olduğunu ve nitelikli bir eğitim almak isteyen başarılı öğrencilerin tercihleri arasında ilk sıralarda olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Tıp Fakültesi’nde sizlere vereceğimiz eğitim, uluslararası akreditasyon kuruluşları tarafından akredite edilmiş ve tüm dünyada kabul görmüş bir eğitimdir. Başta eğitim yönetimi olmak üzere tıp fakültesinin tüm bileşenleriyle birlikte aktif bir süreç yönetiyoruz. Burada, olası sorunları doğru zamanda tespit ederek önlemler geliştiren, kendini sürekli yenileyen, odağını öğrencileri alan çok özellikli bir eğitim sistemi mevcut. Fakültemizde deneyimli, kendini kanıtlamış çok kıymetli hocalarımız bulunuyor. Bizler, ülkemize ve milletimize üstün hizmetler verebilmeniz için sizleri en iyi şekilde yetiştireceğiz” dedi. 

 

HASTA-DOKTOR İLİŞKİSİ

 

Hasta-doktor ilişkisini, hekimlik mesleğinin önemli bir parçası olarak gördüğünü sözlerine ekleyen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Hayat kurtarmak tarifi imkânsız bir duygu. Bu duyguyu yaşadığınızda tüm insanlığı kurtardığınızı hissedersiniz. Enstrümanınızın insan olduğu gerçeğini asla unutmayın. Tedavinin ve ilişkilerin merkezine insanı alarak hareket edin. Hastalarınızla dost olun, kendinizle dost olun, insanlıkla dost olun. Bizler iyi birer hekim yetiştirmek için gayret edebiliriz ancak iyi birer insan olmak her şeyden önce sizlerin elinde. İyi bir hekim olma yolunda gece gündüz demeden çabalarken, iyi bir insan olabilmek için kendi manevi yolculuklarınızı, hayata dair sorgulamalarınızı da ihmal etmeyin. Daha çok okuyun, daha çok araştırın. Bu toprakların yetiştirdiği Yunus Emre gibi, Mevlana gibi, Hacı Bektaş-ı Veli gibi dünyaya mâl olmuş filozoflar, kendi iç yolculuklarınızda da size ışık tutacaktır. Bilim alanında olduğu gibi bu alanda da en iyi kaynaklar yine bizim kültürümüzde, bizim geçmişimizde mevcut. İyi, vicdanlı ve hakkaniyetli bir insan olma gayreti sizi daha da zenginleştirecek, yaptığınız işleri daha anlamlı ve unutulmaz kılacaktır. Sahip olacağınız kutsal mesleğin temelleri ne kadar güçlü ve sağlam atılırsa ülkemiz ve Türk tıbbının geleceği de o denli güçlü olacaktır.” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ