Amatör spor kulüplerine maddi yardım

Edirne Belediyesi tarafından şehir genelinde faaliyet gösteren 49 amatör spor kulübüne toplamda 153 bin 500 TL maddi yardımda bulunuldu. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Önümüzdeki bahar ayına kadar Å

GÜNDEM 10.10.2019 16:05:00 0
Amatör spor kulüplerine maddi yardım

Komisyonun kulübün sporcu sayısı, takım sayısı, yaptığı müsabaka sayısı, gerçekleştirdiği etkinlik sayısını dikkate aldığını belirten Başkan Gürkan, “Komisyonun oluşturduğu kriterlere uygun; hatta son 2 çalışmada biz neredeyse rakamlara bile müdahale etmedik, tamamen komisyonun çalışması sonucunda ortaya çıkan rakamları yaşama geçirmeye çalıştık, bugün de böyle. Bugün de 153 bin 500 TL civarında bir rakam dağıtacağız sizlere." dedi.

 

6 YILDIR DESTEK VERİYORUZ'

 

Başkan Gürkan, "Edirne Belediyesi amatör spor kulüplerine 6 yıldır maddi yardımda bulunuyor. 2014 yılında sizlerle yaptığımız toplantıda; ‘sorunlar, talepler, istekler neler?’ demiştik. O gün toplantıda olan arkadaşlarımız hatırlayacaktır. En çok dile gelen sıkıntı özellikle sezon başında, lisans, transfer ücretleri, hazırlık ücretleri kapsamında ekonomik olarak ciddi bir sıkıntı yaşandığı ve bu konuya bir çözüm bulunamadığını söylemişti arkadaşlarım. Yine özellikle il dışı deplasmanlarda ulaşım ile ilgili sıkıntıların olduğunu ve ulaşımın onlar için ciddi bir külfet olduğunu söylemişlerdi. 6 yıldır amatör spor kulüplerini desteklemeye çalıştık. Bugüne kadar da geldik. Bu desteği yılda 2 kez yapıyoruz. Bunu 3-4 yıl önce kendi  inisiyatifimizden çıkartarak, sizlerin kurmuş olduğu bir komisyon marifetiyle bir kriter tablosu oluşturduk” ifadelerini kullandı. 

 

'YILBAŞINDAN ÖNCE İHALESİ YAPILACAK'

 

Belediye Başkanı Gürkan, “Son seçimlerden önce Kıyık Mahallesi’nde Edirne Belediyesi Tunca Spor Tesisleri’nin temelini atarken bir şey söylemiştik, ‘Bu tesisi bitireceğiz sonra bir tane Yıldırım-Yenimaret ve birer tane de Karaağaç,  Kırışhane ve Şükrüpaşa tarafında, belki de 2 tane Şükrüpaşa tarafına spor tesisi yapacağımızın sözünü vermiştik. Kıyık Semti’ndeki bitmek üzere, çok az bir çalışması kaldı. Yakında inşallah açılışını yapacağız. İkinci tesisimizi de aynı model ve kapsamda Şükrüpaşa Mahallesi’nde yapacağız. Çünkü en çok ihtiyaç orada var. Yılbaşından önce ihalesi yapacağız. Önümüzdeki bahar sezonuna yetiştirmiş olacağız. Niye Şükrüpaşa Mahallesi derseniz; nüfus çok fazla, 42 bine ulaştı.  Potansiyel çok fazla, öğrenci sayısı çok fazla, sporcu sayısı çok fazla. Daha sonra diğer mahallelerde de devam edeceğiz. Önümüzde 4,5 yıl var. 4,5 yılda 4 tane daha yaptık mı Edirne’nin bu anlamdaki sorunu da temelden  çözülmüş olacak." şeklinde konuştu.

 

'SAYGIDEĞER BİR DAVRANIŞ'

 

Gürkan, "Amatör spor zor bir iş. Tüm amatör spor temsilcilerini kutluyorum. Biliyorum ki hepiniz hem cebinizden paranızı hem de zamanınızı harcayarak bu işleri yapıyorsunuz. Sadece gençler için, bu ülkenin çocukları için yapıyorsunuz. Bu da saygıdeğer bir davranış” şeklinde konuştu.

 

Haber / Ozan URTEKİN