Hastanede çocuklar için oyun odası ve kütüphane açıldı

Çerkezköy Devlet Hastanesi bünyesinde Çocuklar İçin, Çocuk Hastalıkları Servisine ve Çocuk Cerrahi Servisi'ne oyun odası ve kütüphane açıldı. 

GÜNDEM 6.10.2019 11:25:00 0
Hastanede çocuklar için oyun odası ve kütüphane açıldı

“Arçelik Gönüllüleri Beyaz Balık Oyun Odaları” Projesi Kapsamında hazırlanan çocuk alanı ve kütüphanenin açılışına Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Yard. Doç. Dr. Fergan Genç, Arçelik Tedarik Zinciri Direktörü Mustafa Soylu, Arçelik Çerkezköy Kurutucu İşletmesi Direktörü Yüksel Atilla,  Arçelik Çerkezköy ve Çayırova İşletmesi Yöneticileri, Beyaz Balık Proje Ekibi ve Resim Atölyesi gönüllüleri katıldı. 

 

AMELİYATHANEYE AKÜLÜ ARABAYLA GİDECEKLER

 

Çocukların, oyun odası ve kütüphanede, hastane ortamından uzaklaşarak kitap okuyup zekâ geliştirici oyunlar oynama imkanı da bulacağını belirten yetkililer “Çocuk hastalar, oyun odasında vakit geçirirken tedavi sürecinin ve kişisel gelişimlerinin daha iyi değerlendirilmesi için çocuk gelişimi uzmanları tarafından da izlenecek. Ameliyata gidecek çocuklar hediye edilen akülü araba ile ameliyathaneye götürülecek” dedi. Kaymakamlık olarak bu tür faaliyetleri yürekten desteklediklerini belirten Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde çocuk hastalar için hazırlanan Çocuk Oyun Odası ve Kütüphanesinin Çerkezköy halkına hayırlı olmasını temenni ederken, projenin hazırlanmasında emeği geçenlere de teşekkür etti. 

 

Haber / Ruşa ELMA