Kopan parmağı saatlerce poşette taşıdılar

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir fabrikada meydana gelen iş kazası sonucu parmağı kopan bir işçi poşete koyduğu parmağı diktirmek için hastane hastane dolaştı. Çe

GÜNDEM 4.10.2019 10:29:00 0
Kopan parmağı saatlerce poşette taşıdılar

Olay Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir kalıp fabrikasında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 27 yaşındaki Serkan Uzun isimli işçi çalıştığı fabrikada elini makineye kaptırdı. Kaza sonucu parmağı kopan Uzun, ambulansla Kapaklı Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Parmağı kopan işçi Kapaklı Devlet Hastanesi’ndeki yetkililer tarafından, hastanenin kendisini tedavi edecek yeterli donanıma sahip olmadığı gerekçesi ile özel bir hastaneye yönlendirildi. Özel Hastanede devlet hastanesinden sevkli gelmediği için kendisinden 25 bin TL istendiğini iddia eden işçi, isyan ederek 184 şikayet hattını aradı. Ardından sevk almak için tekrar Kapaklı Devlet Hastanesi'ne giderek özel hastane için sevk almaya çalışan Uzun, bu kez operasyon yapacak hekimin başka bir ameliyata girdiği iddiasıyla özel hastane tarafından reddedilerek Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne gönderildi.

 

 

“ÇEKTİĞİM ACIYI BİR TEK BEN BİLİRİM”

 

Poşete koyduğu parmak ile hastane hastane gezen talihsiz işçi ve yakınları duruma isyan ederek yetkililere tepki gösterdi. Kopan parmağını buzlu poşetin içine koyduklarını kaydeden 27 yaşındaki talihsiz işçi Serkan Uzun “Sabahtan beri çektiğim acının haddi hesabı yok. Poşete koyduğumuz parmağımla hastane hastane geziyoruz. Ben bu işten hiçbir şey anlamadım. Yıllardır çalışıyorum, sigortamı ödüyorum fakat böyle bir saçmalık görmedim. Parmağımın yarısı yok, çektiğim acıyı bir tek ben bilirim. Parmağımı 10 dakikada bir sarıp sarıp bir o hastaneye bir o hastaneye gönderiyorlar. Herkesten şikayetçiyim” diye konuştu.

 

‘’KOORDİNELİ ÇALIŞIYORLAR’’

 

Hasta yakınları ise devlet hastanesindeki yetkililer ile özel hastanenin koordineli çalıştığı iddiasında bulundu. Talihsiz işçinin ağabeyi Hakan Uzun “Yaşanan kazanın ardından Kapaklı Devlet Hastanesi’ne gittik. Oradaki doktor müdahale edemeyeceklerini söyleyip özel bir hastaneye yönlendirdi. Özel hastanede de 25 bin TL karşılığında tedavi edilebileceğini söylendi. Biz acilden geldiğimizi belirttik ama ‘bize öyle gelmedi’ yanıtını aldık. Sonunda yetkilileri aradık ve sevk edilmemiz gerektiğini öğrendik. Tekrar Kapaklı Devlet Hastanesi’ne gittiğimizde sevkimizin yapılmadığını öğrendik. Sonradan öğrendim ki koordineli çalışıyorlarmış” dedi.

 

 

“SONUNA KADAR HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ”

 

Uzun “Kardeşim saatlerdir kopan parmağı yüzünden tedavi olamıyor. Şu an Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne getirdik. Burada Ortopedi Bölümü bakıp ‘yapabileceğimiz bir şey yok’ dedi. Bir iğne vurup, parmağı buzdolabına koymamızı söylediler. Başvurmamız gereken her yere başvurup hakkımızı arayacağız” diye konuştu. 6 saat boyunca hastane hastane dolaşan talihsiz işçi görüşmelerin ardından İstanbul’da özel bir hastaneye sevk edildi.  

 

KOPAN PARMAK İSTANBUL’DA DİKİLDİ

 

İstanbul’a giderken Çerkezköy Gişeleri girişinde ambulansın arızalanması ise Uzun ailesine ikini bir şoku yaşattı. Bir elinde kardeşinin kopan parmağı, bir elinde şarjı biten telefonla kıvranan Uzun ailesinin imdadına yoldan geçen vatandaşların telefonu yetişti. Olay yerine başka bir ambulans çağırılırken, 40 dakika sonra gelen 2’nci bir ambulansla İstanbul’a giden talihsiz gencin, Çerkezköy’de dikilemeyen parmağı saat 24:00’da ulaştığı İstanbul İkitelli Batı Bahat Hastanesi’ndeki ameliyatla yerine dikildi.   

 

Haber / Şaban KARDEŞ