"Tekirdağ'ı kültür, sanat ve turizmin başkenti yapacağım"

Edirne Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü görevinden Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atanan Ahmet Hacıoğlu, personeli ile tanıştıktan sonra görevine başladı. Tekirdağ'

GÜNDEM 3.10.2019 15:02:00 0

18 bin metre karelik alana yayılan devasa kültür merkezini bir yaşam merkezi olması için elinden geleni yapacağını söyleyen Ahmet Hacıoğlu, “Tekirdağ bir sanayi kenti olduğu gibi, bir tarım kenti olduğu gibi aynı zamanda bir turizm ve kültür kenti. Belki de Trakya illeri arasında kültür açısından en çok merkez olmayı hak eden yer Tekirdağ. Çünkü hem diğer illere göre daha büyük ve büyükşehir statüsünde hem de merkez dahil olmak üzere 4 tane kültür merkezine sahip olma hasebiyle Trakya’nın kültür merkezi olmayı hak ediyor. Bizim derdimiz inşallah bu kültür merkezlerini yaşam alanı yapmak. İnsanların burada sanatsal ve kültürel faaliyetlerini göstereceği yerler olarak insanların hizmetine sunmak.” dedi.

 

‘TRAKYA’NIN KÜLTÜR MERKEZİ OLMAYI HAK EDİYOR’

 

Bunu yaparken başta valilik olmak üzere Büyükşehir Belediyesi, Süleymanpaşa Belediyesi, diğer ilçe belediyeleri, sivil toplum örgütleri, kültür ve sanat dernekleri ve tüm STK’lar ile iç içe olmak istediklerini kaydeden Hacıoğlu, “Normalde kültür merkezlerinde, herhangi bir yerde faaliyet göstermek paraya bağlı bir şeydir. Ama ben diyorum ki içinde sanat ve kültür kelimesinin geçtiği dernek ve sivil toplum örgütleri lütfen bana gelsinler. Yapacakları her türlü çalışma ve faaliyetleri hatta her türlü gösterilerinde ücretsiz olarak bu kültür merkezini kullansınlar. Bu vesileyle hem kültür ve sanatımız yaşasın, hem de Tekirdağ insanımız bundan nasiplensin. Ben bu manada 18 bin metrekarelik alana yayılan bu devasa kültür merkezinin bir yaşam merkezi olmasıyla ilgili çaba sarf edeceğim.” dedi.

 

‘TEKİRDAĞ’DA HAYATA GEÇİRECEĞİZ’

 

Ahmet Hacıoğlu, “İkinci konu kültürle alakalı olarak bizim müzemiz ve kütüphanelerimiz sadece gelen yerli ve yabancı turistlerin gezdiği yer olmamalı. Buraları öğrencilerin eğitim ve öğretimle alakalı, bilgi ve beceri kazanmayla alakalı gezdiği, gördüğü, ders çalıştığı ve ders yaptığı bir yaşam alanı olmalı ve olmak zorunda. Zaten bununla ilgili Turizm Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında protokol var. Bunu Tekirdağ’da hayata geçireceğiz.” dedi.

 

‘COĞRAFİ İŞARETLERİN ALINMASI KONUSUNDA ORTAK ÇALIŞMALAR YÜRÜTECEĞİZ’

 

En başta Karacakılavuz dokuması olmak üzere geleneksel el sanatlarının yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasıyla ilgili olarak kültür merkezinde çalışmalar yürüteceklerini kaydeden Hacıoğlu “Trakya Kalkınma Ajansı, borsa ve ticaret odalarıyla birlikte çalışarak Tekirdağ’ın hak ettiği coğrafi işaretlerin alınması konusunda ortak çalışmalar yürüteceğiz. Somut olmayan kültür miraslarımızın yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması geleneksel el sanatlarında olduğu gibi. Örnek Yağmur ve Şükür duası, Askere gönderme töreni, Gelin dua, sünnet yatağı bunun gibi somut olmayan kültür miraslarımızı gelecek kuşaklara aktarmayla ilgili çalışmalar yürüteceğiz.” dedi.

 

‘KÖYLÜMÜZÜN EKONOMİSİNE KATKIDA BULUNSUNLAR’

 

İl Müdürü Ahmet Hacıoğlu “ İşin turizm boyutuna gelirsek eğer Tekirdağ gerçekten bir turizm kentidir. Marmara Ereğlisi’nden başlayıp, Çanakkale’ye kadar uzanan harika sahilleri olan bir yer. Burası daha çok İstanbul’da ve Trakya’nın değişik yerlerinde hayatlarını idame ettirenlerin yazlık olarak kullandığı yerler. Mavi bayraklı sahillerimiz var. Bunların tanınırlığını ve bilinirliliğini arttırmayla ilgili çalışmalar yürüteceğiz. İnsanlar tanısın, bilsin. Yeşil ve mavinin iç içe olduğu bu cennet köşesini görsün. Agro turizmi ve Eko turizmin tanınırlığını ve bilinirliğini yine arttırmaya çalışacağız. İnsanlar buraya gelsinler ve organik bir şeyler yesinler. Alışveriş yapsınlar ve köylümüzün ekonomisine katkıda bulunsunlar. Belediyelerimizle, üniversitemizle valiliğimizin himayesinde ortak çalışarak spor turizminin yayılmasını sağlayacağız. Ve turizmle ilgili çeşitli çalışmalarda da bulunacağız.” dedi.

 

AHMET HACIOĞLU KİMDİR?

 

 1966 Kırklareli doğumlu olup ilk-orta ve lise öğrenimini Kırklareli ilinde tamamladı.  Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Coğrafya Bölümü’nden 1987 yılında mezun oldu. Afyon, Çankırı ve İstanbul illerinde Öğretmen, Müdür Yardımcısı, Müdür Başyardımcısı ve Okul Müdürü olarak görev yaptıktan sonra 2003-2011 tarihleri arasında Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü, 2011–2013 tarihleri arasında Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaptı. 2013 yılından beri Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevini yürüttü. Halen Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevini yürütmekte olup evli ve iki çocuk babasıdır.

 

Haber / Murat YAYIN