Yabancı öğrenciler sertifikalarını aldı

Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı destekli Erasmus+ Gençlik Değişim Programı kapsamında her ülkede gençlerin bisiklet kullanım oranını arttırmak için FİT Group davetlisi olarak Yunanistan, İtalya, R

GÜNDEM 2.10.2019 17:33:00 0
Yabancı öğrenciler sertifikalarını aldı

Yabancı öğrencilere sertifikaları dün saat 14.00'da Pasha Otel'de düzenlenen törenle verildi. Sertifikalarını öğrencilere takdim eden Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, yabancı öğrencileri Çerkezköy'de ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade etti. Bayram, “İnşallah Çerkezköy programınız güzel geçmiştir, memnun ayrılıyorsunuzdur kentimizden. Ülkelerinize, evlerinize döndüğünüz zaman kentimizin, ülkemizin güzelliklerini çevreniz ile paylaşırsınız. Sizleri, arkadaşlarınızı ve ailelerinizi her zaman ülkemize bekleriz." şeklinde konuştu.

 

 

'KÜLTÜREL ETKİNLİK GECELERİ DÜZENLEDİK"

 

Projenin koordinatörlüğünü yapan Oktay Yatkın ise, 26 Eylül'den beri yabancı öğrencilerin Çerkezköy'de olduklarını belirterek, "Yaklaşık 1 haftadır buradayız. Pazartesi günü Vize'ye gitme şansımız oldu. Belediye kültürel gezi için araç sağladı. Vize Belediyesi de orada rehberlik hizmeti sundu. Çok memnun kaldı öğrenciler. Oradan Kıyıköy'e de geçtik. Hem doğa anlamında hem de kültürel değerleri görme anlamında çok memnun kaldılar. Aynı şekilde geçtiğimiz cumartesi günü doğa yürüyüşüne katıldılar. Türkiye'ye bakış açıları açıkçası tamamen değişti. Buraya gelmeden önce önyargıları vardı medya dolayısıyla. Ama o önyargılarının kırıldığını ifade ettiler. Öğrenciler İtalya, Romanya, Yunanistan, Portekiz ve İngiltere olmak 5 farklı ülkeden geldi. 6'ncı ülke Türkiye. Burada kültürel etkinlik geceleri düzenledik. Herkes kendi dansını, müziğini, kültürünü, oyunlarını oynuyor. Diğer katılımcılara göstermek ve öğretmek için.  Burada Türkçe'yi de öğretiyoruz onlara.” dedi.

 

Haber / Buse SERİN