Çetin: Pınar Bulvarı'nı prestij caddesi yapmak istiyoruz

Kapaklı Belediye Meclisi'nin Ekim ayı toplantısında konuşan CHP'li meclis üyesi Halil İbrahim Erkan, Yıldızkent Kavşağı'nda dal-çık projesi hayata geçmezse Kapaklı'nın trafiÄ?

GÜNDEM 1.10.2019 17:56:00 0
Çetin: Pınar Bulvarı

Kapaklı Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 14:00’da Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında yapıldı. Serkan Genç, Adem Sekmen ve Muzaffer Yıldıran’ın katılmadığı toplantıda açılış ve saygı duruşu ile başladı. Ek 3 gündem maddesinin gündeme alınmasının ardından 2020 Mali Yılı Performans Programı ve 2020 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesi konulu yazılar oybirliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

2020 Mali Yılı Gelir Tarifesi’nin görüşülmek üzere Tarife Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Pınarça Mahallesi 250 ada 6 parselde bulunan 1,73 metrekarelik belediye hissesi ve Pınarça Mahallesi 250 ada 7 nolu parselde bulunan 1,74 metrekarelik belediye hissesinin hissedarlarına satılması oybirliği ile kabul edilirken, Saray 41. Tugay Komutanlığı’na karşılıksız olarak 23 adet bank verilmesi talebine ilişkin yazı Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

 

CADDEYE 57. ALAY İSMİ VERİLECEK

 

Yanıkağıl Mahallesi’nde isimsiz bir parka 29 Ağustos 2019’da geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden Cenk Ünal’ın isminin verilmesi konusu İmar Komisyonu’na havale edilirken, Kapaklı’da bir caddeye 57.Alay isminin verilmesi konusu da İmar Komisyonu’na havale edildi.

 

OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

 

Spor müsabakalarında derece elde eden sporcuların ve hocalarının ödüllendirilmesi talebinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından boş kadro değişikliğine ilişkin gündem maddesi ise oybirliği ile kabul edildi. Belediyede 1 adet kadroda kıdem değişikliği konulu yazının oybirliğiyle kabul edilmesinin ardından Kent A.Ş’de amaç maddelerinin belirlenmesi için yönetim kurulu toplantısı düzenlenmesi ve bu toplantıda Kapaklı Belediyesi adına Mustafa Çetin’in başkanlığa vekalet edecek bir kişiyi belirlemesi konusu CHP grubunun çekimser oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

 

“İVEDİ BİR ŞEKİLDE BAŞLAMASI GEREKİYOR”

 

Toplantıda söz alan CHP’li Meclis Üyesi Halil İbrahim Erkan TESKİ’nin Pınar Bulvarı’nda yaptığı çalışmalara değindi. Kapaklı’nın kanayan bir yarasının olduğunu, onun da dal-çık projesi olduğunu kaydeden Erkan “Bugün Pınar Bulvarı’nda TESKİ ekipleri bir çalışma yapıyor. Yarın orada dal-çık projesi yapılırsa bugün yapılan çalışmalar çöpe gidecek. Çünkü bu çalışmanın bugün ivedi bir şekilde başlaması gerekiyor” dedi. Bu projeler bir iki yıl içinde hayata geçmezse Kapaklı’nın trafiğinin Çerkezköy’e kadar dayanacağını söyleyen Erkan, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in seçim öncesi sık sık kullandığı “Gerekirse kurumların önünde yatarım” ifadelerini anımsatarak “Kurumlarla görüşmenizi bir tavsiye kararı olarak iletmek istedim” dedi.

 

“ÖDENEK İLE İLGİLİ SIKINTI VAR”

 

Konuyla ilgili bilgi veren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de Karayolları 1.Bölge Müdürlüğü’nü 3-4 defa ziyaret ettiklerini ifade ederek “Bölge müdürlüğünde 6-7 proje var. Kapaklı’nın Yıldızkent Kavşağı projesi ilk sırada. Tahmini olarak 100 milyon gibi bir bütçe belirlenmiş. Bahçelievler Projesi’nin de projeye dahil edilmesine çalışıyoruz. Bu konuda Karayolları plana almış, sadece ödenek ile ilgili bir sıkıntı var. Bu yıl gerçekleşemeyeceğini ifade ettiler. Biz de gelecek sene bunu faaliyete geçirmek için hem bakanlık nezdinde hem de değişik kanallarla deniyoruz” dedi.

 

“HER ZİYARETİMDE DİLE GETİRİYORUM”

 

Ankara’ya her ziyaretinde de bu konuyu gündeme getirdiğini kaydeden Başkan Çetin, “Süreçler gerçekten zor işliyor. 2019 yılı Türkiye için sıkıntılı geçti. Pınar Bulvarı’nı prestij caddesi yapmak istiyoruz. Bu projenin hızlı bir şekilde ihaleye çıkmasını istiyoruz” dedi. Bütçe aktarımı ile ilgili sıkıntının olduğunu kaydeden Çetin bu projenin 2020 yılında hayata geçeceğini söyledi. Kapaklı Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı Olağan Toplantısının ikinci oturumu 7 Ekim Pazartesi günü saat 14.00’da yapılacak.

 

Haber / Buse SERİN