Adaleti, Adalet Bakanlığı'nın bahçesinde soyunarak aradı

2011 yılında Kapaklı'daki arsasını kat karşılığı bir müteahhide verince önce müteahhit tarafından mağdur edilen, ardından da mahkemenin verdiği 100 bin liralık tazminatı beğenmeyip YargÄ?

GÜNDEM 29.09.2019 17:31:00 0
Adaleti, Adalet Bakanlığı

Çerkezköy Adliyesi’nde başlayan hukuk arayışında burada yerel mahkeme tarafından Özgen ailesine verilen 100 bin TL tazminat Yargıtay tarafından bozulunca bu defa İsmail Özgen’in eşi 3 çocuk annesi Ayten Özgen harekete geçti.

 

ADALET ARAYIŞINI SÜRDÜRDÜ

 

İlk eylemini geçtiğimiz kasım ayında yapan Ayten Özgen; Özgen ailesinin avukatlığını yapan dönemin AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayı olan avukat Ercan Üçel’in belediye başkan aday adaylığı tanıtım konuşmasında Kapaklı halkının hakkını savunmak için aday adayı olduğunu söylemesinin ardından elindeki evraklarla kürsüye gelerek evrakları sallayıp Ercan Üçel’e “İnsanların hak ve hukuklarını böyle mi savunuyorsunuz” diye çıkışıp protesto etmişti. O dönem salondaki partili görevliler tarafından sakinleştirilerek dışarı çıkartılan ve hak arayışını sürdüren Ayten Özgen, bu olaydan 9 ay sonra bu defa Ankara’da Adalet Bakanlığı bahçesinde soyunarak adalet arayışını sürdürdü.

 

 

“ARTIK DAYANACAK GÜCÜM KALMADI”

 

Önce müteahhit tarafından ardından da davasını verdiği avukat Ercan Üçel tarafından mağdur edildiklerini iddia eden Ayten Özgen, “Biz bilmeyerek ve güvenerek avukata verdiğimiz avukatlık ücretini bankadan ya da makbuz karşılığı vermedik. Çünkü bizim para verdiğimiz kişi avukatlığının yanı sıra Kapaklı’da iktidar partisinden siyaset yapan güvenilir bir insandı. Bizi haksızlığa karşı savunacak insandı. Biz buna inandık. Ama maalesef önce güvendiğimiz müteahhit, ardından inandığımız avukat bizi hayal kırıklığına uğrattı. 8 yıl süren hukuk mücadelesinde artık dayanacak gücüm kalmadı” dedi.

 

“ADALETE OLAN GÜVENİM BİR KEZ DAHA YIKILDI”

 

Bütün yaşadıklarını önce AK Parti milletvekili Mustafa Yel’e ardından TBMM Başkanı olan Mustafa Şentop’a anlatmak istediğini belirten Ayten Özgen “Fakat hiçbiri benim anlattıklarıma inanmadı, anlamadı ve maalesef çözüm olmadılar. Ben de çaresizce bu durumu Adalet Bakanına anlatmak üzere Ankara’ya gittim. Sabah erken saatlerde kapıdaki görevlilere Adalet Bakanı ile görüşmek için geldiğimi söyledim. Bir anlık boşluktan faydalanarak kendimi bakanlık özel kaleminde buldum. Ancak bana bakan beyle görüşemeyeceğimi, ileri bir tarihe randevu verebileceklerini söylediler. Sinirlenerek binadan çıktım. Bu esnada yaşadığım bütün olumsuzluklar karşısında adalete olan güvenim burada bir kez daha yıkıldı. Ben de üzerimdeki gömleği, altımdaki pantolonu çıkartarak Adalet Bakanlığı’nın kapısına attım ‘Alın bunu da alın, Yargıtay bunu da alsın’ diyerek tepkimi gösterdim. Bu esnada orada görevli polisler gelerek beni ikna etmeye çalıştılar. Niyetimin kötü olmadığını anlayan polisler önce beni bakan yardımcısıyla görüştüreceklerini söyleyerek ikna ettiler. Ardından yeniden kıyafetlerimi giydirdiler. Ve sonra beni Çankaya Şehit Fuat Bal Polis Karakolu’na götürerek burada ifademi aldılar” dedi.

 

“UMARIM ADALETİN TERAZİSİ BU DEFA ŞAŞMAZ”

 

Adalet Bakanlığı bahçesindeki soyunma olayının tamamen haksızlığa karşı bir hak arayışı hareketi olduğunu kaydeden Ayten Özgen “Bununla birlikte Yargıtay bir gün sonra, davanın yeniden görülmesi için karar verdi. Umarım adaletin terazisi bu defa şaşmadan tartar” dedi.

 

“GEREKİRSE OTURMA EYLEMİ YAPACAĞIM”

 

Yıllardır sesini kimseye duyuramadığını ifade eden mağdur kadın, “Bir kadın olarak bir anne olarak hakkımı aramak için yapabileceğim en son şeyi yaptım. Bakana derdimi anlatmak istedim fakat olmadı. Ben de o anlık öfkeyle bu yola başvurdum. Pişman değilim. Ben hakkımı arayamıyorsan devlet üzerimdekini de alsın, canımı da alsın. Sonuna kadar hak arayışım devam edecek” diyerek gerekirse Ankara’yı mesken tutacağını ve bakanlık önünde oturma eylemi yapacağını söyledi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ