Doğa ile iç içe

Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen Doğa Yürüyüşü'nde (Hiking Gezisi) doğa tutkunları Istranca Ormanları'nda doğayla iç içe güzel bir gün geçirdi. Avr

SPOR 29.09.2019 17:35:00 0
Doğa ile iç içe

Çerkezköy Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Doğa Yürüyüşü’nün (Hiking Gezisi) bu yıl 5’incisi düzenlendi.

 

YAKLAŞIK 250 KİŞİ KATILDI

 

Cumartesi günü düzenlenen doğa yürüyüşünde sabah saat 08:30’da otobüslerle Çerkezköy Belediyesi önünden hareket eden yaklaşık 250 doğa tutkunu, Kırklareli’nin Demirköy ilçesinde Istranca Ormanları’nda yürüyüş yaptı. Çerkezköy Belediyesi Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın da katıldığı doğa yürüyüşüne Çorlu Yürüyen Ayaklar Seyahat Bloğu üyeleri rehberlik etti.

 

10 KİLOMETRELİK YÜRÜYÜŞ

 

Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı destekli Erasmus+ Gençlik Değişim Programı çerçevesinde her ülkede gençlerin bisiklet kullanım oranını arttırmak için FİT Group davetlisi olarak Avrupa’nın 5 farklı ülkesinden gelen gençlerin de katıldığı doğa yürüyüşünde Trakya’nın akciğerleri konumundaki Istranca Ormanları’nda doğa tutkunları yaklaşık 10 kilometre yürüdü.

 

 

MANZARANIN KEYFİNİ ÇIKARDILAR

 

Sonbahar ile birlikte farklı bir güzelliğe bürünen Istranca Ormanları’ndaki yürüyüşün ardından Batı Karadeniz en güzel yörelerinden biri olan Korsan Koyu’na ulaşan katılımcılar, doğayla iç içe güzel zamanlar geçirdi. Bazı katılımcılar Korsan Kayaları’na tırmanarak manzaranın keyfini çıkarırken, bazı katılımcılar ise denize girerek eğlendi.

 

DOĞANIN GÜZELLİKLERİNİ KEŞFETTİLER

 

Korsan Koyları’ndaki molanın ardından katılımcılar dönüş yolunda da farklı bir parkurda yürüyerek farklı güzellikler keşfetti. Türkiye'nin metrekareye en fazla ağaç düşen bölgelerinden biri olarak bilinen ve sonbaharda görsel şölen sunan Istranca Ormanları’nda yürüyüş yapan ve kıyıları keşfeden katılımcılara yürüyüşün ardından Kastro Bölgesi’nde köfte ve sucuk ekmek ikram edildi.

 

 

“ZEVKLİ VE GÜZEL BİR GÜN GEÇİRDİK”

 

Çerkezköylüleri spora teşvik etmek için farklı organizasyonlar düzenlediklerini belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Düzenlediğimiz farklı organizasyonlarla halkımızı sağlıklı yaşam için yönlendiriyor, sporu özendiriyoruz. Bu kapsamda bugün de Doğa Yürüyüşü etkinliğimizi gerçekleştirdik” dedi. Doğa Yürüyüşünde Istranca Ormanlarının eşsiz güzellikleri ve tertemiz havasında spor yapıp, Istrancaların ve Karadeniz’in güzelliklerini keşfettiklerini, şehir yaşamının stresinden uzaklaşmak isteyen vatandaşlarla birlikte zevkli ve güzel bir gün geçirdiklerini kaydeden Akay, doğa yürüyüşüne katılan vatandaşlara ve rehberlik hizmeti veren Çorlu Yürüyen Ayaklar Seyahat Bloğu üyelerine teşekkür etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU