Çerkezköy Endüstriyel Fuarı ziyaretçilerini ağırlıyor

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile Trakya Kalkınma Ajansı işbirliğinde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen ve ilk gün bin 500 ziyaretçiyi ağırlayan Çerkezköy Endüstriyel Fuarı, ikinci günde

GÜNDEM 26.09.2019 18:35:00 0
Çerkezköy Endüstriyel Fuarı ziyaretçilerini ağırlıyor

Fuarda stant açan firmalar, fuarın işbirliği sağlamak ve iletişimi güçlendirmek konusunda etkili olduğunu dile getirdiler.

 

'ÇERKEZKÖY İÇİN İYİ BİR FIRSAT'

 

Fuara katılan Sönmez Belgelendirme Genel Müdürü Barış Can Sönmez, Çerkezköy Endüstriyel Fuarı'nın firmaların birbirini tanıması, iletişimini güçlendirmesi açısından iyi bir fırsat olduğunu dile getirdi. Vatandaşlara ulaşmak açısından fuarın etkili olduğunu dile getiren Sönmez, "Fuar Çerkezköy için iyi bir fırsat. Ancak biraz amatörce kaldığını söyleyebilirim. Fuarın eksiklikleri var tabi ki ama bize katkılarını da atlamamak lazım. Hiç birbirini tanımayan birbirinden haberi bile olmayan firmalar bu fuar sayesinde birbirleri ile tanışıp iletişim kuruyor, iş konuşuyor. Biz de burada Sönmez Belgelendirme olarak vatandaşları firmamız hakkında bilgilendiriyoruz. Tehlikeli işler sınıfındaki mesleklerde zorunlu hale gelen Mesleki Yeterlilik Belgesi hakkında bilgi veriyoruz. Fuar hakkında verimli diyebiliriz. Memnunuz." ifadelerini kullandı.

 

 

'MÜŞTERİ AĞIMIZA YENİ GİRİŞLER OLDU'

 

Fuarda stand kuran firmalardan Türkay Rolik firmasının Pazarlama Müdürü Talip Aksoy da fuarın çok başarılı olduğunu ve firmaları için çok bereketli geçtiğini ifade etti. Aksoy, "Türkay Rolik, 2004 yılında Çerkezköy'de rolik imalatıyla ticaret hayatına başlayan bir firma. Çerkezköy Endüstriyel Fuarı firmamızın tanıtımına büyük katkı sağladı. Çok memnun olduk. Fuar 3. yılında daha kapsamlı oldu. Bölge ticareti açısından, firmaların kendini tanıtması açısından başarılı. Bölge ticaretinin, ekonomisinin gelişimine büyük katkı sağlayacak bir fuar aynı zamanda. İhracata da büyük katkısı oldu. Bölge ticaretinde çok ciddi ses getirdi. Beklentilerimizi kesinlikle karşıladı. Tüm KOBİ’ler bu fuara katılmalı. Hem heyecan verici hem de yeni dostluklar, yeni işbirlikleri kuruluyor. Biz diğer firmaları ziyaret ettik diğer firmalar gelip bizim firmamızı ziyaret etti. Bizi tanıyan insanlar geldi yaptığımız iş hakkında kapsamlı bilgi edindiler. Müşteri ağımıza yeni girişler oldu. Bu fuarda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

 

'DİĞER FİRMALARLA İŞ YAPMAK İÇİN GÖRÜŞTÜK"

 

Artı Kalibrasyon Laboratuvarı Genel Müdürü Melek Şen de fuarda yer almaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Fuarın bu sene daha kapsamlı olduğunu ifade eden Şen, "Bu sene fuar daha güzel geçiyor. İstanbul'dan gelen firmalar var. Geçen sene bu kadar çok katılım yoktu. Daha profesyonelleşti bu sene. Standımıza gelen firmalarımız oldu, iş yapmak için görüştüğümüz firmalar var. Birbirimize destek olmak için görüşme yaptık. Biz fuar boyunca buradayız. Firmaları, vatandaşları standımıza bekliyoruz. Hiçbir şey olmasa bile insanlar geliyor kalibrasyon ne demek onu görüyor." dedi. Trakya'da ilk kurulan kalibrasyon firması olduklarını da ifade eden Şen, "Biz 2013 yılında kurulduk. Trakya'nın ivedilikli bir sorununu çözmek için başladık bu işe. Ben KOSGEB'in kadın girişimcisiyim. KOSGEB'in desteği oldu firmamızı açarken." şeklinde konuştu.

 

'HİÇ TANIŞMADIĞIMIZ 5 FİRMA İLE TANIŞTIK'

 

TİG EMS Paslanmaz firmasının müdürü Şükrü Uyanık da böyle kapsamlı bir fuarda yer almaktan dolayı mutlu olduklarını kaydetti. Uyanık, "İlaç sanayisine, kimya fabrikalarına, ağır sanayi sistemlerine hizmet veriyoruz. Aynı zamanda Koç Holding'in tanımlı taşeronuyuz. 2016 yılında kuruldu firmamız. Fuar ilk gün çok yoğun geçti bizim için. Tanışma iyi oluyor, ilgisi olan arkadaşlar gelip makinelerle, paslanmazlarla alakalı sorular soruyorlar. İş bağlantısı olayı burada çok hızlı oluyor. Hiç tanışmadığımız 5 tane firmayla ilk gün tanıştık, Çorlu'dan gelmişler. Paslanmazlar üzerine kendilerinin de ihtiyaçları duyduğu ürünleri bizden sordular ve fuar sonrası görüşebilir miyiz diye de randevu aldılar. Genel olarak iyi gidiyor fuar. Trakya çapında bir fuar bu. Bu tarz fuarlar ne kadar kalabalık olursa o kadar iyi. Seneye daha güzel ve daha iyi olacağını düşünüyoruz. Biz memnunuz. Geçen sene 40 firma vardı bu sene 100 firma var. Fuar her sene biraz daha gelişiyor." şeklinde konuştu.

 

Haber / Buse SERİN