Vali Yıldırım: Engelli olmak bir tercih değil

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, engelli vatandaşların kamu kurum ve kuruluşlarında yürütülen hizmetlerde yaşadığı sorunları çözmek amacıyla düzenlenen 'Engelli Vatandaşların Sorunlarına Y

GÜNDEM 24.09.2019 14:01:00 0
Vali Yıldırım: Engelli olmak bir tercih değil

Toplantı, Süleymanpaşa'da bir otelde yapıldı. Toplantıya Vali Yıldırım’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Asalet Karabulut, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cengiz Becerir, Aile, Çalışma, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ülkü Uslu, SGK İl Müdürü Fatma Derya Alan, Çevre ve Şehircilik İl Müdür V. Kaan Sinan Tohumcu, Kurum Yetkilileri, Engellilerin Derneklerinin Başkanları,  Yönetim Kurulu Üyeleri ve engelli vatandaşlar katıldı.

 

'CİDDİ PROJELER YÜRÜTÜLDÜ'

 

Toplantı, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cengiz Becerir açılış konuşmasını yaptı. Becerir'in konuşmasının ardından Vali Aziz Yıldırım konuşma gerçekleştirdi. Yıldırım, “Engelli olmak insanların tercih ettiği bir şey değildir. Engelli bireyler, engelli olmayanlar bireylerin yaptıkları şeyleri kısıtlı olarak yapabiliyorlar. Bunu, hiçbir zaman göz ardı etmemek gerekiyor. 2011-2012 yılından itibaren ciddi projeler yürütüldü. Engelli dostu şehirler ya da engelsiz şehirler, binalar ortaya koyabilmek için birtakım mevzuat değişiklikleri yapıldı. Kanunlar, yönetmelikler çıkarıldı. Bu sayede engellilerimizde hayata engelsiz insanlar gibi aynı şekilde devam edebileceklerini ortaya koydular." şeklinde konuştu. 

 

SORU CEVAP BÖLÜMÜYLE SONA ERDİ 

 

Vali Yıldırım konuşmasının devamında, "Kurumlar olarak gerek yerel gerek merkezi kurumlar olarak bizlerin görevi de bu insanlarımıza daha rahat bir hayat yaşayabilmeleri, işlerini yapabilmeleri ve toplum içerisinde bir birey olarak var olduklarını ortaya koyabilmeleri için bütün engelleri kaldırmaktır. Onun için şehirde söz sahibi olan belediyelerimiz önceliklidir. Diğer sivil toplum kuruluşları ve kurumlar muhakkak görevlerini yerine getirmek durumundalar. Gerek yerel yönetimlerin gerek merkezi yönetime bağlı kurumlarında kendilerini erişilebilir hale getirmek ve kendilerine erişmek isteyen engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak, kendi binalarına gelip hizmet almalarını sağlamak için ellerinden geleni yapmak mecburiyetindeler. Bu kanunun emridir. Onun için bugün buradayız. Eksikliklerimiz nedir,  nelerin daha iyi yapabiliriz, bunun muhasebesini yapacağız. Engelsiz günler temenni ediyor, saygılar sunuyorum.” ifadelerini kullandı. Toplantı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ