Atmazsan Batmaz

Kapaklı'da kaymakamlık, belediye ve milli eğitim müdürlüğü işbirliğinde 'Atmazsan Batmaz' sloganıyla düzenlenen etkinlikte Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve İlçe Milli EÄ?

GÜNDEM 23.09.2019 17:50:00 0
Atmazsan Batmaz

Dün saat 14:00’da Veli Çeken Parkı’nda başlayan etkinlik öncesi Kapaklı Belediyesi tarafından katılımcılara “Atmazsan Batmaz” baskılı tişört, şapka, çöp poşeti ve eldiven dağıtıldı. Etkinlikte protokol üyeleri ve öğrenciler bando eşliğinde Eski Belediye Meydanı’na kadar yürüyerek cadde ve sokaklardaki çöpleri topladı. Eski belediye meydanına getirilen çöp poşetleri, burada çöp arabalarına yüklendi.

 

 

“ATMAZSAN BATMAZ” SLOGANIYLA YOLA ÇIKTIK

 

Çöplerin toplanmasının ardından eski belediye meydanında program düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz 'Atmazsan Batmaz' sloganı ile yola çıktıkları bu temizlik kampanyası ile daha temiz bir Kapaklı hedeflediklerini belirtti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu kampanyaya 50 kurum, bin 200 öğretmen ve yaklaşık 24 bin öğrenci ile destek verdiklerini söyleyen Danışmaz, okullarda öğrencilere temiz çevre temiz toplum bilincini aşılamak için kampanya çerçevesinde resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenleyeceklerini, bunun yanı sıra film yarışmaları ve farklı etkinlikler yapmayı planladıklarını söyledi.

 

“TEMİZLİĞE ÖNEM VEREN BİR TOPLUMUZ”

 

Bu etkinliği düzenlerken, askerlik anılarının canlandığını ve askerde yaptıkları mıntıka temizliğini hatırladığını söyleyen Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de “Avrupa’ya medeniyet öğretmiş bir ecdadın torunlarıyız. ‘Temizlik imandan gelir’ diyen bir topluluğun evlatlarıyız. İnancımız gereği de temizliğe önem veren biz toplumuz. Ancak geriye dönüp baktığımızda yaşadığımız bazı gerçekleri unutuyoruz veya farkında değiliz” dedi.

 

 

“SIFIR ATIK PROJESİNİ HAYATA GEÇİRMEK İSTİYORUZ”

 

Bu programların temel amacının çocuklara doğruyu öğretmek, ama daha da önemlisi ailelerin dikkatini çekmek olması gerektiğini kaydeden Çetin, “Bu nedenle 'Atmazsan Batmaz' etkinliğinin daha çok büyükleri ilgilendirdiğini düşünüyorum” dedi. Yerel yönetimler olarak birimlerle birlikte sıfır atık projesini hayata geçirmek istediklerini kaydeden Çetin, “Geri dönüşümü mümkün olan bütün ürünlerin evde ayrıştırılıp ayrı kutularda toplanmasını hedefliyoruz. Arzu eden bütün ailelere bu kutulardan verebiliriz. Evde ayrıştırılmış olan atıkları değerlendirmek ve ekonomiye katkıda bulundurmak üzere faydalı bir hale dönüştürmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“2018’DE 55 BİN TON ÇÖP TOPLADIK”

 

Belediye Başkanı Mustafa Çetin, geçtiğimiz yıl Kapaklı Belediyesi olarak 55 bin ton çöp topladıklarını, 572 ton ambalaj atığını da geri dönüşüme kazandırdıklarını söyleyen Çetin, “Bu çöplerimizi toplarken bütçemizden yaklaşık 22 milyon TL’lik bir harcama gerçekleştirdik.  Sağladığımız geri dönüşüm yatırımları ile bunun ancak 3 milyon TL’sini bütçemize geri kazandırdık.  Bu aradaki farkı kapatmak için biz çevre temizliğini ve sıfır atık projelerini çok önemsiyor ve bu konuda projeler üretmeye ve üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için gayretle çalışıyoruz” dedi.

 

 

“19 MİLYON TL ÖNEMLİ BİR RAKAM”

 

19 milyon TL’nin önemli bir rakam olduğunu söyleyen Başkan Çetin, “19 milyon TL ile Kapaklı'ya neler yapılır siz hesabını yapın. Biz bunu yarıya indirebilirsek bu rakamı yarıya indirebilirsek her yıl bir okul demek bu. Her yıl sokaklarımız caddelerimizin asfaltlanması, kaldırımlarımızın yapılması demek. Yeni parklar demek, yeni sosyal donatılar demek. Buna önem arz etmek için rakamları sizlerle paylaşmak istedim. Ülkemizde Cumhurbaşkanımızın himayesinde başlatılan 'Sıfır Atık' projesi ile eğer sizlerin de desteğiyle birlikte hayata geçirirsek yerel yönetimler olarak sizlerle bireysel olarak çalışmayı yürütebilirsek çöplerimizi ayrıştırarak bir yandan geri dönüşüme katkı sağlayabiliriz diğer yandan doğamızı koruyup kollamış oluruz” dedi.

 

 

DESTEK İSTEDİ

 

Tüm kurum ve kuruluşlar üzerine düşeni yaparsa, vatandaşlar daha duyarlı olursa birlikte daha temiz ve yaşanabilir bir çevreyi Kapaklı’da inşa edebileceklerini kaydeden Çetin, çevre kirliliği konusunda toplumun her kesimine büyük görevler düştüğünü söyledi. Kapaklı Belediyesi olarak göreve geldikleri ilk günden beri çevreyi temiz tutma ve çevrenin kirlenmesini önleme noktasında üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirme gayreti içinde olduklarını dile getiren Çetin, kent genelinde başlattıkları temizlik seferberliği ile 6 ay içinde ilçede önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek “Fakat sadece bizlerin değil tüm Kapaklı halkımızın evlerinde gösterdiği hassasiyeti ve temizliği yaşadığı çevreye de göstermelerinin, daha sağlıklı daha yaşanabilir bir Kapaklı'yı birlikte ortaya çıkarmamızı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi. Çetin, temiz ve daha yaşanabilir bir Kapaklı için 'Atmazsan Batmaz' sloganıyla başlatılan kampanyaya destek istedi. Kapaklı Mehmet Elfide Erdegül İlkokulu öğrencilerinin koreografi gösterilerinin ardından Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri de geri dönüşüm temalı defile yaptı. Etkinliğe Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Veysel Güven, meclis üyeleri, milli eğitim şube müdürleri, öğretmenler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, STK temsilcileri, müdürler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Haber / Emre BOZ