Başkan Çetin, Pınar Bulvarı esnafıyla buluştu

Esnafla bir araya gelen Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Pınar Bulvarı'nda TESKİ tarafından yürütülen altyapı çalışmaları ile ilgili esnafla fikir alışverişinde bulundu. Değişik

GÜNDEM 23.09.2019 17:46:00 0
Başkan Çetin, Pınar Bulvarı esnafıyla buluştu

Dün saat 15:00’da Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, bugün Kapaklı’da yapılan altyapı çalışmalarının diğer ilçelerde olmadığını belirterek Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve TESKİ Genel Müdürü İbrahim İçöz’e teşekkür etti. Kapaklı’da olmazsa olmazlardan birinin Pınar Bulvarı’ndaki altyapı sorununun çözülmesi olduğunu kaydeden Çetin, “Özellikle Pınar Bulvarı’ndaki ana arter ile ilgili hem yağmur sularını hem kanalizasyon sularını hem de içme suyunu yenileme projesini hayata geçirmek için gayret gösteriyorlar” dedi.

 

ÖNEMLİ BİR BÖLÜMÜ ÇÖZÜLMÜŞ OLACAK

 

Özellikle ana caddelerde altyapı çalışmalarının sıkıntılı olduğunu söyleyen Çetin, “Hem uygulama açısından sıkıntılı hem de vatandaşa etkileri açısından sıkıntılı oluyor. Yağmur suyu baskınları kolektörlerden taşan sular bu ana alterin yetersizliğinden kaynaklanıyor” diyerek bu çalışma ile birlikte ilçede altyapı sorununun önemli bir bölümünün çözülmüş olacağını söyledi.

 

“CAZİBE MERKEZİ OLMASINI İSTİYORUZ”

 

Bu noktaya gelmelerinin kolay olmadığını söyleyen Çetin, esnafın fikirlerini de tek tek not aldı. Değişik metotlarla vatandaşın beklentilerini araştırdıklarını kaydeden Çetin, esnafın da düşüncelerini almak istediklerini belirtti. Müteahhidin ifadesine göre çalışmanın 2-3 ay süreceğini söyleyen Başkan Çetin, altyapı tamamlandıktan sonra Pınar Bulvarı’ndaki üst yapının nasıl olacağı konusunun  da önemli olduğunu belirterek, “Trafiğe kapalı olması ya da iki yönlü trafik olması gibi farklı alternatifler var. Buranın Kapaklı’nın cazibe merkezi olmasını istiyoruz. İnsanlar aileleri ile birlikte akşamları burada dolaşmasını istiyoruz” dedi.

 

“KALDIRIMLAR YENİLENECEK”

 

Kaldırımların tamamen yenilenip yenilenmeyeceğini soran Ceylan Emlak ve İnşaat’ın sahibi Ceylan Yanar, Pınar Bulvarı’nın trafiğe kapatılmasını mantıklı bulmadığını ifade ederek “Bir hafta on gündür caddemiz kilitlendi. Kaldırımlar tek desen olursa direkleri de dikili olursa bence daha mantıklı olur” dedi. Yanar’ın kaldırımlarla ilgili sorusuna cevap veren Başkan Mustafa Çetin, kaldırımların tamamen yenileneceğini kaydetti. Pınar Bulvarı’nın trafiğe kapalı olmasını daha mantıklı bulduğunu söyleyen Birlik Taksi Durağı’nın sahibi Yusuf Arlı da Kapaklı’da yürüyüş yolunun şart olduğunu ifade etti. Caddede taksi duraklarının olduğunu dile getiren Arlı, yeni düzenleme yapılırken, bunun da dikkate alınmasını beklediklerini ifade etti.

 

“KAPAKLI’YA SAYGINLIK KAZANDIRACAK BİR CADDE YOK”

 

Kapaklı’ya saygınlık kazandıracak bir caddenin olmadığını söyleyen Kapaklı AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve Demirel İnşaat’ın sahibi Şakir Demirel de “Orta refüjlü, çiçekli, çift şeritli yol olması ve park alanların kaldırılması gerekiyor” dedi. Park alanı kaldırılırsa caddenin genişleyeceğini söyleyen Demirel, ailelerimiz için yürüyüş yolu olmasını istedi. Mevcut caddenin şuanda trafiği kaldırmadığını söyleyen Kapaklı Emlakçılar Derneği Başkanı Kemal Özel ise bu caddenin Kapaklı’nın en aktif ticaret merkezi burası olduğunu belirtti. Öncelikli problemin park sorunu olduğunu söyleyen Özel, yolun çift yönlü olmasının daha iyi olacağını ifade etti. Caddenin trafiğe kapatılmasının bu dönemde imkansız gibi göründüğünü, çünkü alternatif yolların olmadığını  kaydeden İkizler Sigorta sahibi Sami İkizler de parklanma, tek şerit ve yaya yolunu düşünecek kaldırımlar olmasını istediklerinin kaydetti. Park sorununu çözebilecek çözümlerin üretilmesi gerektiğini kaydeden İkizler, “Keşke imkan olsa da araçlar yerin altından geçse caddede yürüyüş yolu olsa. Ama şuan imkansız gibi görünüyor. TESKİ’nin yaptığı çalışmada 2 buçuk metre derinliğinde geçiyor borular fakat bodrum yüksekliği ortamla 3 veya 3 buçuk metre aşağılarda ister istemez su baskınlarına neden olabilir. Ayrıca caddede bulunan tabelalara da düzenleme getirilmeli tek tip tabela olmalıdır” dedi. Toplantıda konuşan Ünsal Optik sahibi Hasan Ünsal da caddenin araç trafiğine kapatılmasına karşı olduğunu dile getirerek “Caddenin görselliğini güzelleştirmemiz gerekiyor. Kapaklı’nın prestijini değiştirmemiz lazım” dedi.

 

“ALIŞKANLIKLARI YIKAMIYORSUNUZ”

 

Kapaklı’da uzun yıllar siyasetle uğraşan ve esnaflık yapan birisi olarak bazı hastalıklardan muzdarip olduklarını söyleyen Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin “Çarşı kültürünün Kapaklı esnafı kültürün oluşmasını arzuluyoruz. Bir binayı yıkarsınız yeni bina yaparsınız ama oradaki alışkanlıkları yıkamıyorsunuz. Bunu yıkacak olan esnafımız ile yapacağımız projeler olacak” dedi. Sosyal etkinlikler, görsel algılar, esnafın kalitesi, hepsinin bir bütün olduğunu söyleyen Çetin, “Çerkezköy buraya gelsin. Vatandaş gelsin alışveriş yapsın. Bunun için bazı projeleri, düşünceleri, tabuları yıkarak değiştirmemiz gerekiyor. Caddenin görseli ile ilgili çalışmalar yaptılar. Çok uçuk fikirler ve öneriler var. Bu projelere hayata geçirdiğimizde bize ne değer katacağını iyi hesaplamamız gerekiyor” dedi.

 

Haber / Emre BOZ