Gazilerimiz, vatanseverliğin yaşayan abideleridir 

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayınlayan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, "Aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü uğrunda şehit olmayı göz

GÜNDEM 18.09.2019 15:14:00 0
Gazilerimiz, vatanseverliğin yaşayan abideleridir 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından, 19 Eylül 1921'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Gazilik ve Mareşallik unvanının verildiği günün yıldönümü olan Gaziler Günü’nü kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirten Vali Yıldırım, “Bugün yaşadığımız topraklar üzerinde huzurlu ve güvenli bir şekilde yaşayabiliyorsak, bunda aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin payı büyüktür. Aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü uğrunda şehit olmayı göze almış kahraman gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin yaşayan abideleridir.” dedi. 

 

“ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN EMANETİDİR”

 

Bu vatanın şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olduğunu söyleyen Yıldırım, “Cennet vatanımız, bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir. Gaziler Günü vesilesiyle, bu kutsal emanete kararlılıkla sahip çıkarak, kahraman gazilerimize ve aziz şehitlerimize layık olmak ve tüm gücümüzle ülkemizi en güçlü şekilde geleceğe taşımak için el birliğiyle çalışma mecburiyetindeyiz, bu bizim görevimizdir. Vatanseverlikleri ve cesaretlerini örnek aldığımız gazilerimize, saygın kişiliklerine yaraşır yaşam koşulları sunmanın devlet ve millet olarak en büyük sorumluluğumuz olduğunun bilincindeyiz. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize;  onların ve şehitlerimizin değerli ailelerine minnet, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi. 
 

 

Haber / GÜlveren ALTUNOĞLU