22 başpehlivan güreşti

Malkara Belediyesi tarafından 23'üncüsü düzenlenen Malkaralı Pehlivan Fehmi Özkan Geleneksel Yağlı Güreşleri, Meşatlık mevkiindeki Fehmi Özkan Güreş Sahası'nda yoğun bir katılımla

SPOR 15.09.2019 12:11:00 0
22 başpehlivan güreşti

Malkaralı Pehlivan Fehmi Özkan Geleneksel Yağlı Güreşlerine; CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Malkara Kaymakamı Erkan Karahan, Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, AK Parti Malkara İlçe Başkanı Gökhan Şentürk, CHP Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan, İYİ Parti Malkara İlçe Başkanı Şencan Pakalpakçıl, İlçe Belediye Başkanları, Malkara Belediye Başkan Yardımcıları, Geçmiş Dönem Malkara Güreş Ağası Ahmet Oflas, Malkara Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Dernek Başkanları, Muhtarlar, basın mensupları, rahmetli Fehmi Özkan’ın ailesi ve güreş severler katıldı.

 

DAVUL ZURNA EŞLİĞİNDE KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ

 

Malkaralı Pehlivan Fehmi Özkan Geleneksel Yağlı Güreşleri öncesinde Malkara Belediyesi önünden, 14 Kasım Caddesi, Hürriyet Caddesi, Şehitlik Caddesi, Kurtuluş Caddesi ve İsmet İnönü Caddesi güzergâhından geçilerek Meşatlık mevkiindeki Fehmi Özkan Güreş Sahasına kadar davul zurna eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Kortej yürüyüşü sonrasında Meşatlık mevkiindeki Fehmi Özkan Güreş Sahasında Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ve protokol üyeleri, er meydanını dolduran vatandaşları selamladı. Malkaralı Pehlivan Fehmi Özkan Geleneksel Yağlı Güreşleri Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler adına saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşımızın okunması ve tüm şehitlerimize edilen duaların ardından başladı.

 

“6 YIL ARA VERMİŞTİK”

 

Yağlı Güreşlerinin açılış konuşmasını yapan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; “Fehmi Özkan Güreşlerini 6 yıl aradan sonra 23’üncüsünü düzenlemenin coşkusuyla, heyecanıyla hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum. Bizler görev yaptığımız süre boyunca sporun her türlüsünü destekliyoruz. Amacımız hemşehrilerimizin arasındaki siyasi, sosyal ve ekonomik farklılıkların ortadan kaldırıp Malkaralılık bilincinde buluşturmak. Bugün bayan hentbol takımımız Trakya’da ki en başarılı hentbol takımı 1. Lig’de mücadele ediyor. Yine çocuklarımızdan oluşan U takımlarımız futbolda bölge ve il bazında birçok şampiyonluğa imza attı.  Bu dönem Malkara 14 Kasım Spor Kulübü’nde Malkaralı gençlerden oluşan bir kadro sahaya süreceğiz, onların da başarılı olacağına inancım tam. Bugün Malkara’nın yetiştirdiği en büyük değerlerinden biri olan Fehmi Özkan’ın anısına tekrar güreşlerimizi tertip ediyoruz. 6 yıl ara vermiştik. Bu güreşlerde benim kadar hatta benden daha fazla emeği olan büyüklerimiz, ağabeylerimiz var. Ben ilk önce bütün destekçilerimiz olan firmalarımıza ve sivil toplum kuruluşlarımıza tüm hemşehrilerim huzurunda teşekkür ediyorum. Belediyemizin kasasında maddi anlamda hiçbir tutar çıkmadan güreşlerin yapılmasını sağladılar.” dedi.

 

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

 

Yapılan konuşmaların ardından ağalık ihalesine geçildi. Malkaralı Pehlivan Fehmi Özkan Geleneksel Yağlı Güreşleri yeni ağası iş adamı Ergün Bakırhan oldu. Başkan Ulaş Yurdakul, Malkaralı Pehlivan Fehmi Özkan Geleneksel Yağlı Güreşleri ağası olan Ergün Demirhan ile birlikte er meydanını dolduran vatandaşları selamladı. Ardından Başkan Ulaş Yurdakul, Malkaralı Pehlivan Fehmi Özkan Geleneksel Yağlı Güreşlerinin düzenlenmesinde maddi anlamda destek olan sponsorlara teşekkür plaketi takdim etti.

 

147 PEHLİVAN GÜREŞTİ

 

Yağlı Güreşleri Er Meydanı'nda Başpehlivan, Başaltı, Büyük orta, Küçük orta büyük boy, Küçük orta küçük boy, Deste Büyük boy, Deste küçük boy, Tozkoparan, Ayak, Teşvik 1 – 2 ve Minik 1 – 2 kategorilerinde toplam 147 pehlivan güreşti.  Başpehlivanlık final müsabakasında başpehlivan Orhan Okulu ile karşı karşıya gelen Serhat Gökmen rakibini yenerek Malkara’nın başpehlivanı oldu. Yapılan güreşler sonunda dereceye giren pehlivanlara ödüllerini Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ve protokol üyeleri takdim etti.

 

Haber / Murat YAYIN