Alparslan Türkeş'in ismi Çerkezköy'de caddede yaşatılacak

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin 2017 yılında aldığı kararla Çerkezköy'de Fatih Mahallesi Baki Sokak'ta bulunan parka MHP Kurucu Genel Başkanı Merhum Alparslan Türkeş'in isminin verilmesin

GÜNDEM 12.09.2019 10:19:00 0
Alparslan Türkeş

Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurucu genel başkanı Merhum Alparslan Türkeş’in ismi Çerkezköy’de bir caddeye verildi.  Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı Toplantısı Namık Kemal Üniversitesi Saray Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda yapıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münür Karaevli başkanlığında yapılan toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı ve komisyon raporlarına ait dosyalar meclise sunuldu.

 

 

KOMİSYON RAPORU GÖRÜŞÜLDÜ

 

Meclis, Temmuz ayında 12 büyükşehir belediye meclis üyesi tarafından sunulan Tekirdağ sınırları içerisinde işlek bir caddeye Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurucu genel başkanı olan ve Türk siyasetinde önemli bir yeri bulunan merhum Alparslan Türkeş’in isminin verilmesine ilişkin önergeyle ilgili İçişleri Komisyonu Raporunu da görüştü.

 

 

OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

 

Komisyon Bağlık Mahallesi Mimar Sinan Caddesi isminin değiştirilerek Türk dünyasına ve Türk siyasetine büyük hizmetleri olmuş, devlet adamı ve Milliyetçi Hareket Partisi kurucu genel başkanı merhum Alparslan Türkeş’in isminin verilmesini oybirliğiyle kabul ederken, komisyonun kararı mecliste de oybirliği ile kabul edildi.

 

HAYIRLI OLSUN

 

Kararın ardından açıklama yapan MHP Tekirdağ Büyükşehir ve Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Koray Önsel, “Tekirdağ Büyükşehir Belediye meclisi eylül ayı toplantısında meclis üyeleri olarak verdiğimiz önerge ile Çerkezköy’de Bağlık Mahallesi Muhtarlığı ile liselerin bulunduğu caddenin adı Alparslan Türkeş Caddesi olarak değiştirildi. Tüm Büyükşehir Meclis Üyelerimize teşekkür ediyorum. Alparslan Türkeş Caddesi hayırlı olsun.” dedi.

 

PARKA İSMİ VERİLMİŞTİ

 

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin 2017 yılı ekim ayı meclis toplantısında da Fatih Mahallesi Baki Sokak’ta bulunan parka Merhum Alparslan Türkeş isminin verilmesi oy birliği ile kabul edilirken, Alparslan Türkeş’in ismini taşıyan parka Çerkezköy Belediyesi tarafından Alparslan Türkeş’in büstü de yaptırılmıştı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU