Hibe programları anlatıldı

Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) üyelerine yönelik "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Hibe Programı" Bilgilendirme

GÜNDEM 12.09.2019 09:42:00 0
Hibe programları anlatıldı

KTSO Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, KTSO Meclis Başkanı İsmail Hakkı Özsan, Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürü Funda Eylem Özel, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Evren Gülpınar, Kırklareli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, S.S. Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Halil Kahraman, Kayalı Köy Barajı Sulama Kooperatifi Başkanı Güngör Özçark, Balaban Köyü Kooperatif Başkanı Cavit Yalçındağ  ile oda üyeleri katıldı.

 

“BU DESTEKLERİ ÇOK ÖNEMLİ GÖRÜYORUZ”

 

Programın açılışında konuşan KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ilık, “Tarımsal ve hayvansal üretimin geliştirilmesi tüm Dünya’nın olduğu gibi ülkemizin de gündeminde. Dünya’daki lider ülkelere baktığımızda teknoloji ve sanayide öncü oldukları kadar tarım, hayvancılık ve turizme de yani kalkınmanın kırsal boyutuna da önem verdiklerini görüyoruz. Dünya’nın en büyük 10 ekonomisine girme hedefiyle hareket eden devletimiz girişimciye desteğini sürdürüyor. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi (KKYDP) programının 13. etabı da bu hedefle açıklandı. Üzerinde yaşadığımız bu verimli toprakların, hayvansal üretimdeki kalitemizin ve eko turizm potansiyelimizin daha iyi değerlendirilebilmesi için girişimcilerimize verilen bu destekleri çok önemli görüyoruz.” dedi. 

 

30 EYLÜL’E KADAR BAŞVURMALARI GEREKİYOR

 

Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü Makine Teknikeri Engin Karagöz tarafından “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Hibe Programı" kapsamında “Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi 13. Etap Tebliği” ile ilgili sunum yapıldı. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Çerçevesinde Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Tebliğinin Resmi Gazete’de yayınlandığını belirten Karagöz, hibe programından yararlanmak isteyen yatırımcıların 30 Eylül’e kadar proje başvurularını www.tarim.gov.tr internet adresinden yapmaları gerektiğini belirtti. 

 

PROJE LİMİTLERİ

 

13. Etap’ta yatırımcıların hazırlayabileceği proje konuları hakkında katılımcıları bilgilendiren Karagöz, ekonomik yatırım konularında hibeye esas proje limitleri hakkında da şu bilgileri verdi: “Tarımsal amaçlı kooperatifler ve birlikler veya tüzel kişiler için ekonomik yatırım konularında hibeye esas proje tutarı; yatırım niteliği yeni tesis olan başvurularda 2 milyon 500 bin Türk Lirası, yatırım niteliği kapasite artırımı ve teknoloji yenileme olan başvurularda 1 milyon 250 bin Türk Lirası, yatırım niteliği tamamlama olan başvurularda ise 1 milyon 750 bin Türk Lirası üst limitini geçemez. Gerçek kişiler için ekonomik yatırım konularında hibeye esas proje tutarı yatırım niteliği yeni tesis olan başvurularda 1 milyon 250 bin Türk Lirası, yatırım niteliği kapasite artırımı veya teknoloji yenileme olan başvurularda 750 bin Türk Lirası, yatırım niteliği tamamlama olan başvurularda ise 1 milyon Türk Lirası, üst limitini geçemez. Kırsal ekonomik alt yapı yatırım konularında hibeye esas proje tutarı; 500 bin Türk Lirası’dır. Hibeye esas proje tutarı alt limiti en az 50 bin Türk Lirası’dır. Bu limitin altındaki başvurular kabul edilmez. Hibeye esas proje tutarının KDV hariç yüzde 50'sine hibe yoluyla destek verilir. Diğer yüzde 50'si oranındaki tutarı başvuru sahipleri temin etmekle yükümlüdür. Yatırımların fiziki olarak tamamlanma tarihi 15 Kasım 2020’dir.” dedi.
 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU