Çekilişsiz, kurasız hac imkanı

Çorlu Belediyesi ve Bulgaristan Başmüftülüğü çifte vatandaşlar için hac organizasyonunda işbirliği yapacak. İmzalanan protokol kapsamında Türkiye'de ikamet edip Bulgaristan asıllı olan çifte vatandaÅ

GÜNDEM 10.09.2019 14:45:00 0
Çekilişsiz, kurasız hac imkanı

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve Bulgaristan Başmüftülüğü Genel Sekreteri Celal Faik arasında çifte vatandaşlar için Hac organizasyonu işbirliği protokolü imzalandı. Çorlu Belediyesi ile Bulgaristan Cumhuriyeti Müslümanlar Diyaneti Başmüftülüğü arasında imzalanan protokol ile Hac organizasyonlarına katılmak isteyen çifte vatandaşlara büyük kolaylık sağlanacağı belirtildi.

 

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

 

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Belediye Başkan Yardımcıları Adnan Kum, Kemaleddin Avcı ve Güner Çetin, Bulgaristan Cumhuriyeti Müslümanlar Diyaneti Başmüftülüğü Başmüftü Yardımcısı Ahmet Hasanof, Genel Sekreter Celal Faik, Kırcaali Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet ve Haskova Bölge Müftüsü Basri Emin Efendi'nin katılımıyla düzenlenen protokol töreninde her iki kurum arasında sağlıklı koordinasyon ve işbirliğinin zamanla daha olumlu neticeler vereceği belirtildi. 

 

''SON DERECE EHEMMİYETLİ''

 

Bulgaristan Cumhuriyeti Müslümanlar Diyaneti Başmüftülüğü Genel Sekreteri Celal Faik de Bulgaristan'da 1989 yılı ve sonrasında meydana gelen büyük göç neticesinde yüz binlerce Türk asıllı Bulgar vatandaşının Türkiye'ye göç ettiğini ve önemli bir kesimin ise Trakya bölgesine yerleştiğini belirterek “Çorlu ve civarında da ciddi göçmen nüfusunun bulunduğu bir gerçektir. Soydaş ve vatandaşlarımızın çokça yaşadığı bu şehirde irtibat ve ikili ilişkilerimizin yüksek seviyede tutulması Başmüftülük kurumumuz açısından son derece ehemmiyetlidir. Göçmenlerin büyük çoğunluğunun çifte vatandaşlığa sahip olmaları göç sonrası Bulgaristan ile ilişkilerini koparmadıklarını göstermektedir. Bulgaristan Başmüftülüğü Müslümanlara din hizmeti sunan temsili bir kurum olarak, başta ülke genelindeki Müslümanlar olmak üzere Türkiye'ye göç eden Bulgaristan kökenli vatandaşların da dini, milli ve kültürel yaşamlarıyla yakından ilgilenmektedir” dedi. 

 

 

 

“ÖNEMLİ KATKILARI OLACAK”

 

Bu doğrultuda yapılan işbirliği sonucunda Çorlu Belediye idaresinin önemli katkılarının olacağını kaydeden Faik “Özellikle Türkiye'ye göç ettikten sonra herhangi bir şekilde çifte vatandaş olmayan ya da olmak istemeyen kimselerin teşvik edilmeleri, terk etmeye mecbur bırakıldıkları toprakları bir vefa borcu olarak sahiplenmeleri gerektiği noktasındaki telkin ve hatırlatmalar faydalı olacaktır. Çorlu Belediyesi'nin yönlendirmeleriyle bölgedeki mevcut göçmen potansiyelinin Bulgaristan Başmüftülüğü ve bölge müftülüklerinin hizmetlerini yakından tanımaları ve yerli halkla kardeşlik bağlarını pekiştirmelerini sağlayacaktır. Bu kapsamda çifte vatandaşlarımızın çekilişsiz ve de kurasız yıllarca beklemek zorunda kalmadan Hac ibadetini yapabilmesi ve Çorlu’dan bize daha hızlı ulaşması amacıyla, kurumlarımız arasında yardımlaşma tutanağı imzalanmıştır. Rabbim hayırlı ve mübarek eylesin” dedi. 

 

ÇEKİLİŞSİZ KURASIZ HAC HİZMETİ

 

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ise Çorlu Belediyesi olarak önemli bir görev üstlendiklerini ve her fırsatta vatandaşlarının yanında olduklarını dile getirerek  “Bulgaristan Başmüftülüğü, Türkiye'de ikamet eden çifte vatandaşlara çekilişsiz kurasız, beklemeden hacca gitme imkanı sunuyor. Bu hususta Çorlu Belediyesi olarak biz de elimizden gelen desteği vererek en ücra yerlerdeki çifte vatandaşlarımıza bahsedilen hizmetlerin duyurulması ve gerektiğinde lojistik destek sağlanmasını sağlayacağız. Bu ortak girişim daha kapsamlı Hac organizasyonlarının geliştirilmesine de vesile olacaktır. Böylelikle her iki kurum arasında sağlıklı koordinasyon ve işbirliği zamanla olumlu neticeler verecektir. Ülkemizde yaşayan Bulgaristan'dan göç etmiş değerli vatandaşlarımızdan önemli ölçüde karşılık bulacağına inanıyor ve hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 
 

 

Haber / Buse SERİN