Kök: Mağduriyet varsa, konuyu Bölge İdare Mahkemesi'ne taşıyacağız

AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetimi 31 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk istişare kurulu toplantısını yaptı. Son meclis toplantısında oyçokluğu ile kabul edilen plan değişikliği notları ile ilgi

GÜNDEM 9.09.2019 15:26:00 0
Kök: Mağduriyet varsa, konuyu Bölge İdare Mahkemesi


Önceki akşam saat 19:30’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Mülahim Kuru, İlçe Başkanı Ümit Kök, Çerkezköy Belediye Eski Başkanı Ali Ertem, Veliköy Belediye Eski Başkanı Hanifi Belindir, yönetim kurulu üyeleri ve önceki dönemde yönetimde görev alanlar, mevcut meclis üyeleri ile eski dönem meclis üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından toplantının açılış konuşmasını yapan Divan Başkanı Ercan Erdoğan, istişarenin önemine dikkat çekerek, bundan böyle istişare kurulunun her ay düzenli olarak toplanacağını söyledi. 

 

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇALIŞMA YAPMADI

 

Toplantıda konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök de Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a yüklendi. Pınarça Deresi ile ilgili konuşan Ümit Kök, “Birkaç gün önce Devlet Su İşleri Pınarça Deresi’nde çalışma yapmaya başladı.  2012 yılında Çerkezköy Belediyesi ile DSİ arasında yapılan bir protokol vardı. Bu protokol gereği DSİ derenin ıslahını gerçekleştirecekti. Çerkezköy Belediyesi de temizliğini bakımını yapacaktı. 2013 yılında büyükşehir kanunuyla birlikte dereler büyükşehir bünyesine geçti. Artısıyla eksisiyle derelerin bakımı da büyükşehir belediyesi bünyesine geçmiş oldu. Fakat sadece Çerkezköy’de değil, Süleymanpaşa’da, diğer ilçelerde de olduğu gibi büyükşehir belediyesi bu çalışmaları yapmaktan bugüne kadar imtina etti. Biz de vatandaşlarımızdan gelen şikayetler doğrultusunda milletvekilimiz ve il başkanımızın burada yaptığı toplantıda kendilerine bunu anlattık. Ciddi anlamda sinek, koku, Çerkezköy’e yakışmayacak bir durum söz konusuydu. Milletvekilimiz Mustafa Yel DSİ Bölge Müdürünü arayıp durumu anlatarak kendilerinden ricacı oldu. Bunun akabinde DSİ bölge müdürünün Tekirdağ Şube Müdürlüğü’ne verdiği talimatla burada bir çalışma başlatıldı” dedi. 

 

 

“PINARÇA DERESİ TEMMUZ AYINDA MI BU HALE GELDİ?”

 

DSİ çalışmaya başladıktan sonra Çerkezköy Belediye Balkanı Vahap Akay’ın “Pınarça Deresi’nde temizlik çalışmasına başladık. ‘Çorlu Deresi’ni de DSİ ile beraber temizleyeceğiz” şeklinde beyanda bulunduğunu, bunun üzerine meclis üyeleri ile birlikte Pınarça Deresi’nin yanında basın açıklaması yaparak çalışmanın DSİ tarafından yapıldığını anlattıklarını söyleyen Ümit Kök “Bunun üzerine Çerkezköy Belediye Başkanının tekrar bir açıklaması olmuş. Demiş ki ‘Biz 6 aydır DSİ ile yazışıyoruz.  Ondan kaynaklı bu çalışma başlatıldı.’ DSİ Tekirdağ Şube Müdürü ile görüştüm. Çerkezköy Belediyesiyle böyle bir yazışmalarının olmadığını söyledi. Sadece Temmuz’da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bir dilekçe yazmış. Derenin bazı noktalarının derin olduğu, bunu temizleyecek makineleri olmadığı için DSİ’den yardım talep etmiş. Çok az bir noktada derin yer var. Ama normal bir kato, kamyon Pınarça Deresi’ni çok rahat bir şekilde temizleyebiliyor. Pınarça Deresi Temmuz ayında mı bu hale geldi. Biz kaç aydır bunu dile getiriyoruz. Bu Çerkezköy’e has bir şey değil. Devletimiz Tekirdağ’ın diğer yerlerinde, hatta Türkiye’nin çoğu yerinde CHP’li belediyelerin yapması gerekip yapmadığı birçok konuda çalışma yapmıştır. Bu da bu örneklerden sadece birisidir” dedi. 

 

 

 

YAYINLANANA KADAR VERECEĞİZ

 

Doğrudan teminlerle ilgili de konuşan Ümit Kök “Doğrudan teminlerin internet sitesinden yayınlanmasını talep eden önerge veriyoruz, her ay reddediliyor. Siz reddedin, biz vermeye devam edeceğiz. Ta ki doğrudan temin dosyaları Çerkezköy Belediyesi web sayfasında yayınlanana kadar” dedi. 

 

KİBİRLİ OLMAKLA İTHAM ETTİ

 

Oy çokluğu ile mecliste kabul edilen 2020-2024 stratejik planıyla ilgili de değerlendirme yapan Ümit Kök “3-4 ay önce seçimde kendi yapacağını söylediği derin projeler dahi belgede yok. Onlarda bile maalesef eksiklik var. 2014-2019’a hiç geçmiyorum bile. Yapacağız deyip de yapmadıkları pek çok proje var” dedi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı kibirli olmakla itham eden Kök “Maalesef Çerkezköy Belediye Başkanımızda biraz kibir var. Eleştiriye maalesef açık değil. Eleştiriyi almıyor. Katılımcı değil. İnsanların fikirlerini alayım, yaklaşımlarını alayım, doğruyu bulayım diye yönetilen bir Çerkezköy Belediyesi maalesef yok” dedi. 

 

 

“MAĞDURİYET VARSA BÖLGE İDARE MAHKEMESİNE TAŞIYACAĞIZ”

 

Son meclis toplantısında oyçokluğu ile kabul edilen plan değişikliği notları ile ilgili de konuşan Ümit Kök, bu konunun meclis toplantısında gündeme gelmeden komisyona geldiğini ifade ederek “Bu plan notu bitişik nizam yerlerde çekme mesafesinin 0’a düşürülmesiydi. Bu oturulup 2 günde 2 saatte karar verilecek bir konu değil. Belki mağduriyetleri düzeltmek istiyorsunuz, olabilir. Ama yeni mağduriyetler yaratıyor mu, buna da bir bakmamız lazım dedik. Yeni mağduriyetler yaratmaması noktasında bu adalarda etüt çalışmalarının yapılmasını ve bu konunun bir sonraki ayın meclisine taşınmasını talep ettik. Bu talebimiz hem komisyonda hem mecliste reddedildi. Ben buradan Çerkezköy Belediye Başkanına seslenmeyi bırakıyorum. CHP’li belediye meclis üyelerine sesleniyorum. İnanıyorum ki onların da bu konuda bilgileri çok zayıf. Lütfen meclise gelen gündem maddelerini, plan değişikliklerini, lütfen inceleyin ona göre karar verin. Belki bilmediğiniz mağduriyetler yaratıyorsunuz, el kaldırıyorsunuz, imza atıyorsunuz.  Biz bu konuda belediyenin planlama müdürlüğünün yapması gereken çalışmayı bizler yapacağız. Böyle bir mağduriyet varsa da Bölge İdare Mahkemesi’ne bu plan notunu taşıyacağız. Yürütmeyi durdurma noktasında davamız açacağız” dedi. 

 

“REİSİMİZİN TALİMATI VAR”

 

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mülahim Kuru da  “Biz ilde araştırma yaptık, Anadolu'nun bazı çok yüksek oy olan şehirleri var; Kocaeli, Kayseri, Gaziantep ve bu şehirlerin ilçelerinin hepsinde istişare kurulları topluluğu kurulmuş. Reisimizin talimatı var bu istişare kurulları hayata geçecek” dedi. Mülahim Kuru’nun konuşmasının ardından toplantının ikinci bölümüm basına kapalı devam etti. 
 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU