Sokakta satranç oynadılar

Türkiye Satranç Federasyonu'nun ülke çapında düzenlediği  "Sokakta Satranç Var" adlı etkinliliğinin Çerkezköy'de bu yıl 5'incisi gerçekleştirildi. Etkinlikte IM Bahruz Rzayev

GÜNDEM 8.09.2019 11:15:00 0
Sokakta satranç oynadılar

 

Türkiye Satranç Federasyonu’nun hayata geçirdiği ve her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Sokakta Satranç Var” etkinliği Çerkezköy’de de düzenlendi. Çerkezköy’de bu yıl 5’incisi düzenlenen etkinliğe katılım yoğun oldu. Çerkezköy Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu Çerkezköy Temsilciliği, satrancı sokaklara taşıyan “Sokak’ta Satranç Var” adlı proje kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda satranç severler bir araya geldi. 

 

“FARKINDALIK YARATMAK İSTİYORUZ”

 

Cumartesi günü Çerkezköy Belediye Meydanı’nda bu yıl 5’incisi düzenlenen proje hakkında açıklamalarda bulunan Türkiye Satranç Federasyonu Çerkezköy Temsilcisi Ömür Çelik “Her yıl okulların açılmasına yakın gerçekleştirilen proje satranç sevgisini ve kültürünü geliştiriyor. Federasyonumuzun ülke genelinde gerçekleştirdiği bu proje ile satrancı daha görünür hale getirmeyi amaçlıyoruz. Okul sezonu açılınca turnuvalar başlıyor ve satranç sezonu da açılıyor. Okul sezonu açılmadan önce farkındalık yaratmak istedik. Satranç spor salonlarında veya kültür merkezi gibi kapalı yerlerde yapılıyor ve insanlar görmüyor. Biz de sokaktaki insanlar görsünler istedik” dedi. 

 

 

SİMÜLTANE MAÇ YAPTI

 

Etkinlikte IM Bahruz Rzayev, Çerkezköy’deki 12 çocuklar simültane maç yaptı. Etkinliğe vatandaşlar da yoğun ilgi gösterirken, Bahruz Rzayev’in maçlarının ardından çocuklar birbirleri ile satranç oynayarak eğlenceli vakit geçirdi. 
 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU