Kızılay'dan kan bağışı kampanyası

Çorlu Kızılay Kan Merkezi ve Türk Kızılayı Çerkezköy Şubesi işbirliğinde Cumartesi günü 11:00-20:00 saatleri arasında Çerkezköy'de kan bağışı kampanyası düzenlendi. Belediye Bi

GÜNDEM 8.09.2019 09:27:00 0
Kızılay

9 saat süren kampanyaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kan bağışıyla ilgili açıklama yapan Doktor Metin Karadağ, 50 kilogramın üstünde ve sağlık durumu iyi olan 18–65 yaş arasında her vatandaşın yılda 3 ya da 4 kez kan bağışında bulunabileceğini ifade etti. Kana herkesin ihtiyaç duyabileceğini söyleyen Karadağ, kan bağışı konusunda Çerkezköy ve Kapaklı’daki vatandaşların duyarlı olduğunu belirtti. 

 

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Kan bağışında bulunan gönüllü sayısını artırmayı hedeflediklerini söyleyen Karadağ, kan bağışının birçok kişinin hayatını kurtarabileceğini belirtirken, gönüllü kan bağışında bulunan tüm vatandaşlara da teşekkür etti. Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca da kampanyaya vatandaşların ilgisinden memnun olduklarını söyledi. Türk Kızılayı’nın Çerkezköy’de 6 ay önce yeni şubesini açtığını söyleyen Karaca  “Kızılay başkanlığına ben seçildiğimden beri 6 aydır sürekli kan verme işlemleri cumartesi günleri saat 13.00'da başlayıp akşam saat 21.00'a kadar devam ediyor” dedi. 

 

“KAN İHTİYAÇTIR”

 

Kan bağışının önemine dikkat çeken Karaca “Kan ihtiyaçtır. Hastalarımızın kana ihtiyacı oluyor. Toplanan kanlarımız İstanbul'a soğuk kan depolarına gidiyor. Buradan da ihtiyaç olduğunda hastanelere dağıtılıyor” dedi. Herkesin bir gün kanan ihtiyacının olabileceğini söyleyen Hasan Karaca, “Çerkezköy’de her hafta ortalama 150-200 kişi Türk Kızılayına kan bağışında bulunuyor. Diğer ilçelere göre Çerkezköy'de kan verme oranının daha fazla olduğu bilgisini aldım. Çorlu Kızılay Kan Merkezi her hafta bir ilçeye geliyor. Sadece Çerkezköylüleri değil herkesi kan vermeye teşvik ediyoruz. Kan versinler. Kan herkese lazım oluyor. Hastalarımızı kurtarmak için kan vermek gerekiyor. Kan vermek can vermektir. Kan verin kendinizi sıhhatli bulun” diyerek herkesin kan bağışında bulunmaya davet etti. 

 

 

6 AYLIK FAALİYETLERİ ANLATTI

 

Derneğin 6 aylık çalışmalarıyla ilgili de bilgiler veren Şube Başkanı Hasan Karaca “Ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 700 koli paket yardımı yaptık. Ramazan öncesi 80 kişiye 300'er lira para yardımı yaptık” dedi. Kurban Bayramı’nda da ihtiyaç sahiplerine kavurma yardımı yaptıklarını kaydeden Karaca “Öğrencilerimize giysi yardımı da yapıyoruz. Kızılay bize yardımları gönderdikçe biz de elimizden geldiği kadar burada ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz” dedi. 
 

 

Haber / Buse SERİN