Tekirdağ'da 946 fetö tutuklaması

Tekirdağ Polisevi'nde düzenlenen toplantıda Tekirdağ'da emniyet ve jandarmanın çalışmaları hakkında bilgi verildi. Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım'ın da katıldığı toplantıda Te

GÜNDEM 5.09.2019 16:46:00 0
Tekirdağ

Tekirdağ Polisevi’nde basın mensupları ile Tekirdağ’ın asayiş durumu hakkında bilgilendirme ve değerlendirme yapmak için düzenlenen toplantıya Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Şahin Karakaş, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Aysel Erkmen, Tekirdağ Basın İlan Kurumu Müdürü Sabri Karakaya ve basın mensupları katıldı.

 

 

“YAPTIĞINIZ GÖREV ÇOK KUTSAL”

 

Basının, kamu görevlileriyle vatandaşlar arasında köprü görevi gördüğünü belirten Vali Aziz Yıldırım “Yaptığınız görev çok kutsaldır, çok önemlidir. Sizlerin özgür bir basın olması, bizler için çok büyük bir şanstır. Bu toplantıya geldiğinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Kamu, arada bir yaptıklarını gerek basına gerekse basın aracılığıyla vatandaşlarımıza bildirmek durumundadır. Biz de, bugün bu toplantıda bunu gerçekleştirmek için sizleri buraya davet ettik” dedi. 

 

“2 BİN 179 PERSONELLE GÖREV YAPIYORUZ”

 

Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından Tekirdağ İl Emniyet Müdür Yardımcısı Fatih Bozboyacı sunum eşliğinde Tekirdağ’ın genel asayiş durumu hakkında bilgi verdi. Tekirdağ il ve ilçelerinde 2 bin 179 personelle görev yaptıklarını kaydeden Bozboyacı “Polis sorumluluk bölgesinde nüfusa orantılı olarak bakıldığında 384 kişiye 1 polis düşüyor. Sayı Türkiye ortalamasının biraz altında gibi, ancak buna rağmen başarılı bir grafik çiziliyor. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bu zamana kadar 156 tane çeşitli rütbelerde polisle alakalı işlem yapıldı” dedi. 

 

2019’DA 214 KİŞİYE İŞLEM YAPILDI

 

Çorlu, Çerkezköy, Süleymanpaşa ve Kapaklı bölgesindeki suç oranlarının diğer ilçelere göre biraz fazla olduğunu kaydeden Bozboyacı, “KOM tarafından fetö ile mücadele alanında 2018 yılında 201 kişiye işlem yapılırken, 2019 yılında 214 kişiye işlem yapıldı” dedi. 15 Temmuz darbe sürecinden sonra Tekirdağ’da hakkında işlem yapılan kişi sayısının 3 bin 75 olduğunu kaydeden Bozboyacı, “Bunların 946’sı tutuklandı. 682 kişi de denetimli serbestlikten faydalandı” dedi. 
 

 

UYUŞTURUCU İLE CİDDİ BİR MÜCADELE VAR

 

Uyuşturucu ile mücadele çalışmaları hakkında da bilgi veren Bozboyacı “Narkotik şube müdürlüğünün ciddi bir mücadelesi var. 5-10 yıl önce ülkemiz sadece güzergah ülke konumundayken artık maalesef ülkemiz diğer ülkeler nezdinde bir arz noktasına da seçilmiş durumda. İlimizde uyuşturucuyla mücadelede ciddi yakalamalar var. En son bu yılın başında Tekirdağ’ın nüfusuna karşılık gelecek adette uyuşturucu hap yakalandı” dedi. İl Jandarma Komutan Yardımcısı Haşim Göksel jandarma sorumluluk alanındaki asayiş durumu hakkında sunum yaptı.  Toplantı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU