"Çerkezköy'ün menfaati olan her şeyin arkasından koşarım"

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök'ün kendisi için söylediği "Yancılık yapma yatırım yap" sözlerine cevap veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Bugü

GÜNDEM 4.09.2019 15:20:00 0

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, AK Parti İlçe Başkanı Ümit Kök’ün sözlerine sert cevap verdi. Bu kişilerin kendisinin muhatabı olmadığını, ayrıca kamuoyuna yanlış bilgi vermek gibi bir niyetinin olmadığını kaydeden Akay, “Bizim yayınladığımız haberin başında da sonunda da Devlet Su İşleri ile ortak iş yaptığımızı söylüyoruz. Devlet Su İşleri ile aylardır görüşme halindeyiz. Bizim arkadaşlarımız ve DSİ ortak bir çalışma yapmış. Çerkezköy menfaatine iş yapılıyor” dedi.

 

“BU TÜR AÇIKLAMALAR BANA VIZ GELİR”

 

Çerkezköy Belediyesi’nin dere ile alakalı hiçbir sorumluluğunun olmadığını kaydeden Başkan Akay “2013 yasasında bu protokol geçersiz oldu. Büyükşehir olduk biz. Bunu çıkıp açıklamaya gerek var mı? Onun aracı az, bunun aracı fazla mı diyelim. Akıl alacak gibi değil, Allah akıl fikir versin. Önce seviyeli dil ile siyaset yapmayı öğrensinler. Çerkezköy’ün meclis üyeleri, burada yöneticilik yapmak için görev alan arkadaşlar Büyükşehirin sorumluluklarını dahi bilmiyorlar.  Bugün dere ile ilgili, devlet yatırımları, okul yatırımları ile ilgili herkesin hakkını herkese veririm. Bu tür açıklamalar bana vız gelir. Ben Çerkezköy’ün menfaati olan her şeyin arkasından koşarım” dedi.

 

“ENERJİMİZDEN RAHATSIZ OLMUŞ OLABİLİRLER”

 

Vatandaşın 31 Mart’ta sandıkta seçimini yaptığını söyleyen Akay “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ve Çerkezköy Belediyesi’nin enerjisi ortada. Bu enerjiden memnun kalan vatandaşlar 31 Mart günüde değerlendirmesini yapıp sandıkta seçimini yaptılar. Bu arkadaşlar enerjimizden rahatsız olmuş olabilirler” dedi.

 

“BEN HERKESE HAKKINI VERİRİM”

 

“Okul yatırımlarının neresindesin” diyenlere de cevap veren Akay, “Bana diyorlar ya okul yatırımlarının neresindesin diye, Çerkezköy Belediyesi 9 bin 800 metre karşılıksız yer teslim etmiş. Ben bunu konuşmayacak mıyım? Veliköy Organize Sanayi Bölgesi’nin içerisinde yapılan okul için bir tek sözle 14 bin metrekare yer teslim ettim. Ben bunlara konuşmayayım mı şimdi? Bu arkadaşlar bundan neden rahatsız oluyor? Belediye destek oldu, yer teslim etti neden diyemiyor. Ben hangi kurum, kişi, kişilik, siyasi parti kim varsa hakkını veririm” dedi.

 

Haber / Emre BOZ