Edirneliler Fener Alayı'nda buluştu

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Edirne Belediyesi tarafından Fener Alayı düzenlendi.  Şükrüpaşa İlkokulu önünden başlayan Fener Alayı'na vatandaşlar Türk Bayrakları ve Mustafa Kemal A

GÜNDEM 31.08.2019 14:46:00 0
Edirneliler Fener Alayı

Edirne Belediye Bandosu eşliğinde Atatürk Anıtı’na doğru yürüyen vatandaşlar; büyük zaferin heyecanına ve coşkusuna İzmir Marşı’nı söyleyerek eşlik etti. Yürüyüş Atatürk Anıtı’nda son buldu. Buradaki program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Bundan 97 yıl 4 gün önce 26 Ağustos’ta başlayan Büyük Taarruzun; bütün dünya savaş tarihinde emsali görülmemiş bir şekilde 5. günde hedefine ulaştığını belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “5. günde Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile son ve ebedi Türk yurdunun, Türkiye Cumhuriyeti’nin, Türk Devletinin temelleri öyle güçlü bir şekilde atıldı ki bu temelleri bu kadar güçlü atan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Türk Milleti’nin isimsiz her bir neferi, her bir kahramanı bugün sadece bize vatan yaptıkları bu topraklarda yatmıyorlar, bugün onlar 82 milyon Türk yurttaşının, Türk vatandaşının; gönlünde, kalbinde ve aklında yatıyorlar” dedi.

MAZLUM DEVLETLERE DE IŞIK OLDU

Gürkan, Kurtuluş Savaşı’nın emperyalizme, işgalcilere ve sömürgecilere karşı verildiğini anımsatarak “Emperyalizme karşı verilen bu savaş sadece Türk Milleti’ne ışık olmadı, yüzyıllarca emperyalistlerin sömürge haline getirdiği bütün mazlum devletlere bir ışık, bir aydınlık oldu. Ülkemizdeki Kurtuluş Savaşı’ndan sonra dünyadaki bütün sömürgeler tek tek bağımsızlıklarını kazanmaya başladılar. Emperyalistler yüzlerce yıl adeta bir asalak gibi kanını emdikleri o ülkelerden, topraklardan ayrılmak zorunda kaldılar. O yüzden bugün ölümünün üzerinden bu kadar yıl geçmiş olmasına rağmen dünyada kendi ülkesinden başka ülkelerde en çok heykeli, büstü, sokağı olan lider Mustafa Kemal Atatürk’tür” diye konuştu.    

TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR

Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün hainlere karşı, bütün gafillere karşı, ülkemizi yok etmek isteyen bütün terör örgütlerine karşı bugün de, yarın da, gelecekte de dimdik durmaya devam edeceğini kaydeden Gürkan “Şundan çok eminiz Atatürk’ün izinden giden onun yolundan ayrılmayan, onun ilke ve devrimlerini içine, yüreğine sindirmiş Türk Gençliği, Türk Milleti oldukça ne Atatürk, ne Atatürk’ün ilke ve devrimleri, ne de Türkiye Cumhuriyeti asla ve asla yıkılmayacak, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Buna ne pkk, ne ışıd, ne  fetö hiçbir terör örgütü ve elbette emperyalist güçler engel olamayacaklar ” dedi.   

Haber / Ruşa ELMA