"Atatürk'ün idealleri her zaman yol göstericimiz olacaktır"

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97'nci yılı dolayısıyla söyleşi programı düzenledi. Söyleşiye konulmacı olarak, CHP 24. Dönem İzmir Milletvekili, Gazeteci-Yazar Musta

GÜNDEM 31.08.2019 14:43:00 0

Süleymanpaşa'da bir otelde yapılan söyleşiye CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, Genel Sekreter Yardımcısı Atabey Baytöre, daire başkanları, şube müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“MUSTAFA KEMAL ATATÜRK TÜRKİYE’NİN KALBİDİR”

Programda açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Şöyle bir 97 yıl geriye gidelim ve yaşayabildiğimiz kadar o günün heyecanını yaşayalım. O zaman ne kadar önemli günlerden bugünlere gelmişiz çok daha iyi anlarız. Milli bayramlarına gereken önemi vermeyen milletler, dini bayramlarını kutlayacakları bir vatan bulamazlar. Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye'nin kalbidir. Güzel ülkemiz ebediyen var olacaktır ve o kalp de her daim atmaya devam edecektir. O'nun idealleri bizim için her zaman yol gösterici olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve tüm şehitlerimizi rahmet, özlem, minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.

“HİÇBİR ZAMAN ÖDENEMEYECEK BİR VEFA BORCUMUZ VAR”

Yüz yıl önce işgal altında kalan vatanımızın kolay kurtarılmadığını kaydeden Albayrak, “İstiklal mücadelemiz çok zor şartlarda kazanıldı. Türkiye Cumhuriyeti çok büyük emek ve mücadeleler sonunda kuruldu. Bizler cumhuriyet evlatları olarak, bugünkü tüm kazanımlarımızı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına borçluyuz. Eğer 30 Ağustos Zaferi kazanılmamış olsaydı ne olurdu? Ne vatanımız kurulabilirdi, ne bizler cumhuriyete kavuşabilirdik, ne de özgürce yaşayabilirdik. Bugün ülkemizin dört bir yanında ay yıldızlı al bayrağımız dalgalanıyorsa, ezanlar okunabiliyorsa hepimiz birer yurttaş olarak onurlu bir şekilde yaşayabiliyorsak, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarına, hiçbir zaman ödenmeyecek, ödenemeyecek bir vefa borcumuz var” dedi.

“İSTİKLAL MÜCADELEMİZİ ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Tüm bu gerçekler ortadayken, maalesef bu başarıları önemsiz gibi göstermeye çalışanların da olduğunu kaydeden Albayrak “Bizler vatan sevgisi ve tarih bilincine sahip yurttaşlar olarak, Atatürk'ün ilke ve devrimlerini kendimize rehber edindik. Ata'mızın bizlere mirası olan Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkıyoruz ve bu büyük mirası emanet edeceğimiz geleceğimizin teminatı olan gençlere Atatürk ilkelerini cumhuriyet değerlerimizi ve istiklal mücadelemizi anlatmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi. 

KONUŞMACILARA TEŞEKKÜR ETTİ

Albayrak konuşmasının sonunda, "Bu güzel ve anlamlı etkinlikte bizlerle beraber olan 24'üncü dönem İzmir Milletvekilimiz, Gazeteci-Yazar Mustafa Balbay'a ve Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci-Yazar Serhan Asker'e Tekirdağ halkı adına teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın coşkusunu yaşadığımız bu anlamlı günde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum” dedi. Albayrak'ın konuşmasının ardından, Mustafa Balbay ve Serhan Asker, katılımcılara istiklal mücadelesini anlattı. Balbay ve Asker, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın eşsiz bir dönüm noktası olduğunu dile getirerek bunun gelecek nesillere anlatılması gerektiğini de ifade ettiler. Söyleşinin sonunda katılımcıların soruları yanıtlandı ve ardından Başkan Albayrak, Balbay ve Asker'e çiçek takdim etti.

Haber / Menşure KARDEŞ