Türk Silahlı Kuvvetleri, ülkemizin güvencesi olmaya devam edecek

97 yıl önce Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleşen ve Türk Ordusunun zaferiyle sonuçlanan Büyük Taarruzun yıldönümü Kapaklı'da da törenle kutlandı. Törende konuşan Y?

GÜNDEM 30.08.2019 18:21:00 0
 Türk Silahlı Kuvvetleri, ülkemizin güvencesi olmaya devam edecek

 

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunumu ile başladı. Törene Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

“GURURLA KUTLUYORUZ”

 

Kaymakam Mustafa Ünlüsoy ve Belediye Başkanı Mustafa Çetin tarafından çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Yıldızkent Ortaokulu Türkçe öğretmeni Erkin Saçar “Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına temel teşkil eden, her sayfası zaferlerle dolu şanlı tarihimizde kutsal vatan topraklarımıza göz dikecek her türlü maceracıya uğrayacağı akıbeti hatırlatan bir abide olarak yükselen 30 Ağustos 1922'de kazandığımız Büyük Zafer'in Zafer Bayramı’nın 97’nci yılını büyük bir sevinç ve gururla kutluyoruz” dedi.

“DÜŞMANA SON DARBE VURULDU”

Umutsuz görünen bir ortamda Mustafa Kemal ve onun dava arkadaşlarının bağımsızlık meşalesini yakarak "Ya İstiklal, Ya Ölüm" parolasıyla aydınlığa giden yolu araladığını dile getiren Saçar, “Bu bağımsızlık ve aydınlık mücadelesinin ilk hedefi son neferine kadar düşmanı güzel ve kutsal vatanımızdan atmak şeklinde belirlenmiştir. Süregelen savaşların sonuncusu olan Sakarya Meydan Muharebesi de hedefimize ulaşmaya muktedir olduğumuzu, milletimizin istiklali uğruna kanının son damlasına kadar mücadeleye devam edeceğini ispatlamıştır. Artık dünyanın en kahraman, en savaşçı milletine düşen görev düşmana son darbeyi vurmak olmuştur. Mustafa Kemal'in Başkomutanlığı altında, Türk kuvvetleri düşmanın beklemediği bir yerden taarruza geçerek stratejik sahada düşmanı aldatmayı başarmıştır. Avrupalıların 5-6 ayda geçilmez dediği Afyon mevzilerini 3 günde geçerek, 30 Ağustos'a gelindiğinde düşman kuvvetlerinin önemli bir bölümünü imha etti. Bu büyük zafer ile düşmana son darbe vuruldu” dedi.

TÜRK'ÜN İSTİKLALİNİN ELİNDEN ALINAMAYACAĞI İSPATLADI

9 Eylül'de düşmanın İzmir'de denize döküldüğünü kaydeden Saçar, bu muharebelerde Türk Ordusu’nun çok kısa bir sürede, kendisinden üstün düşman kuvvetinin büyük bölümünü imha ve esir ettiğini ifade etti. Askeri açıdan bir diğer önemli hususun da günün şartlarında bir ordunun, 10 günde 500 kilometrelik mesafeyi yaya olarak ve savaşarak kat etmesi olduğunu belirten Saçar “Harpler, yalnız karşı karşıya gelen iki ordunun çarpışması değildir. Meydan muharebesi, milletlerin bütün varlığı ile ilim ve fen alanlarındaki yükselmeleriyle, ahlaklarıyla, kültürleriyle kısaca bütün maddi ve manevi kudret ve faziletleriyle çarpıştığı bir imtihan meydanıdır. İşte kazanılan zaferi muhteşem kılan unsur, harbin; kadın, çocuk, yaşlı demeden milletçe topyekun bir savaş olarak icra edilmiş olmasıdır. Türk ulusu bu meydandan Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde alnının akıyla çıkmayı başardı. Türk tarihine altın harflerle yazılan bu zaferin çok önemli siyasi ve askeri sonuçları oldu. Bu sonuçların günümüze de yansımakta olduğu gözlenmektedir. Bu zaferle, Türk ulusunun son neferine kadar yok edilmedikçe, Türk'ün istiklalinin elinden alınamayacağı, Türklerin yalnız askeriyle değil, milletiyle topyekun olarak savaştıkları bir kere daha ispatlanmıştır” dedi.

“HER ŞARTTA VERİLECEK GÖREVLERİ İFAYA HAZIRDIR”

30 Ağustos Zaferi’nin, Türk Ordusu'na "Silahlı Kuvvetler Günü" olarak armağan edildiğini anımsatan Saçar “Türk Silahlı Kuvvetleri ülkemizin huzur ve bekasını sağlamak, bölgemizde ve dünyada sürekli barışın tesisine katkıda bulunmak için tarihinden ve milletinden aldığı güçle, modern harp silah ve teçhizatıyla, güçlü ve dinamik personeliyle, ulaştığı yüksek eğitim seviyesiyle, azimli ve kararlı komuta kademesiyle, dostlarının ve ülkemizin güvencesi, düşmanlarımızın korkulu rüyası olmaya devam etmektedir. Dünyanın sayılı askeri güçlerinden birisi olan Silahlı Kuvvetlerimiz her zaman, her yerde ve her şartta verilecek görevleri ifaya hazırdır. Dün atalarımızın bağımsızlık için verdikleri canı bizler de bugünün emanetçileri olarak vermeye hazırız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, dava arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” dedi.

TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenin ardından Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy ve Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti.  

Haber / Emre BOZ