Teksif, grev kararını işyerlerine astı

Teksif Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan, işçilerinin haklarını aramak için 10 Eylül Salı günü greve çıkacaklarını açıkladı.

GÜNDEM 29.08.2019 16:09:00 0
Teksif, grev kararını işyerlerine astı

Teksif Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan, dün yaptığı basın açıklamasında,  Teksif Sendikası ile Türkiye Tekstil İşverenleri arasında sürdürülen Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin Tekstil İşverenleri Sendikası’nın düşük ücret talebi ile gelmesi ve anlaşma sağlanamaması sebebiyle uyuşmazlıkla sonuçlandığı belirti. Türkkan sendikanın grev kararı aldığını belirterek, "Grev kararı alındı ve bu karar Teksif Sendikasına bağlı işyerlerine asıldı. 10 Eylül Salı günü greve çıkılacak” dedi.

 

“GREV KAÇINILMAZ OLUYOR”

 

Türkkan, “Türkiye İşverenler Sendikası ile Teksif Sendikamız arasında sürdürülen Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri maalesef anlaşmazlıkla sonuçlandı. Bunun sebebi Türkiye İşverenler Sendikası’nın görüşmelere düşük ücret talebiyle gelmesidir. Bunun üzerine uyuşmazlık zaptı tutuldu ve Sendikamız Genel Merkez Yönetimi tarafından grev kararı alındı. 10 Eylül tarihine kadar işveren sendikası tavrını değiştirir de bizim talep ettiğimiz ücretleri verirse o zaman grev olmaz. Ancak sendikamızın talebini kabul etmeyecekler gibi gözüküyor ki bu nedenle de grev kaçınılmaz oluyor” şeklinde konuştu.

 

Haber / Buse SERİN