Geleneksel el sanatları, sanatseverlerle buluşacak

Çorlu Belediyesi, Anadolu El Sanatlarını Yaşatma ve Geliştirme Derneği (Anelsander) iş birliği ile Türkiye'nin dört bir yanından gelen, unutulmaya yüz tutmuş sanatların temsilcileri el sanatları ustalarınÄ

GÜNDEM 26.08.2019 16:26:00 0
Geleneksel el sanatları, sanatseverlerle buluşacak

10. Uluslararası Çorlu Kültür, Sanat ve Spor Festivali kapsamında 29 Ağustos - 01 Eylül tarihleri arasında Kumyol Caddesi üzerinde bulunan otopark alanında Geleneksel El Sanatları Günleri’nin düzenleneceğini belirten yetkililer “Somut olmayan kültürel miras elçileri el sanatları ustalarının ürettiklerinin uygulamalı sunumlarının da yer alacağı festivalde, çiniden bakır işlemeye, telkariden gümüşe, halı dokumadan mekikli ve ipek dokumaya, cam işlemeden bıçak yapımına, topaç yapımından ahşap oyuncak ve folklorik bebeklere kadar 35 ayrı branştan ustaların katılımı ile şölene dönüşecek” dedi.

 

EL SANATLARINI TANITACAKLAR

 

Oluşturulacak çocuk atölyelerinde el sanatlarını sevdirmeyi ve tanıtmayı hedefleyen ustaların, çarpana dokuma tezgâhında bileklik yaparak, topaç atölyesinde ise geleneksel topaç yapımı ve topaç çevirmeyi öğreteceğini kaydeden yetkililer “Bursa'dan Gaziantep'e, Edirne'den Muğla'ya, Mardin'den Sivas'a kadar birçok ilden gelen ve Türkiye'nin kültürel değerlerini yaşatan ve gelecek kuşaklara aktarmayı hedefleyen ustaların ürettiği el sanatlarını tanıtarak geleceğe taşımak için tüm halkımızı 10. Uluslararası Çorlu Kültür, Sanat ve Spor Festivalimize davet ediyoruz” dedi.

 

34 EL SANATI YER ALACAK

 

10. Uluslararası Çorlu Kültür, Sanat ve Spor Festivali kapsamında düzenlenecek olan Çorlu Geleneksel Türk El Sanatları Günleri'nde ‘İpek dokuma, kitre bebek, cam işleme, urgancılık, sepet örme, tahta baskı, halı dokuma, kilim dokuma, bakır işleme, naht sanatı, ahşap oyma, nalbantlık, yöresel bebek, ahşap oyuncak, seramik, çini, cam dekorlama, bıçak yapımı, minyatür sanatı, sedef işleme, zembil örücülüğü, iğne oyası, gümüş işleme, telkari, oltu taşı, yassıçal dokuma, cicim dokuma, deri işleme, kispet yapımı, Edirnekari, keçe yapımı, nazar boncuğu, simsırma ve geleneksel nakış’ el sanatları yer alacak.

 

Haber / Menşure KARDEŞ