Sinoplular, Güreş ve Keşkek Şöleni'nde buluştu

Kapaklı Sinoplular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından geleneksel hale getirilen Güreş ve Keşkek Şöleni'nin bu yıl 7'ncisi düzenlendi. Kazak Gölü mesire alanında düzenlenen ve vat

GÜNDEM 25.08.2019 19:14:00 0
Sinoplular, Güreş ve Keşkek Şöleni

Dün saat 11:00’da Kazak Gölü Mesire Alanı’nda düzenlenen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlik Hakkari’de şehit düşen Uzman Onbaşı İdris Gezer için Kur’an-ı Kerim okunmasıyla devam etti.

 

BAŞPEHLİVAN ALİ TURAN OLDU

 

Küçük Orta Küçük Boy, Küçük Orta Büyük Boy, Büyük Orta, Başaltı ve Başpehlivanların kıyasıya güreştiği müsabakalar ilgiyle izlendi. Başpehlivanlık müsabakaları büyük bir çekişmeye sahne olurken, finalde Muhammed Samed Uman ile karşılaşan Ali Turan rakibini yenerek başpehlivan oldu. Etkinlikte konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Hakkari’de şehit düşen Sinoplu Uzman Onbaşı İdris Gezer için dua ederek sözlerine başladı.

 

 

“BU BAYRAK HER ZAMAN DALGALANACAKTIR”

 

Çetin “Biz öyle bir milletiz ki Türk bayrağının altında güreşçilerimiz güreş yapıyor. ‘Kim bu cennet vatan uğruna veda olmaz’ diye başlayan dizelerimiz, ‘Şüheda fışkıracak’ vatanımızın şuuruyla yetişmiş evlatlarımız olduğu müddetçe, ‘şehitler ölmez, vatan bölünmez’ diyen bir millet olduğumuz müddetçe yedi düvele karşı ‘Çanakkale geçilmez’ dedirten bir millet oldukça, Kurtuluş mücadelesinde ‘ya istiklal ya ölüm’ diyen bir millet oldukça, 15 Temmuz gecesinde tanka karşı yatan, dik duran bir millet olduğumuz müddetçe evelallah bu bayrak her zaman dalgalanacaktır” dedi.

 

“NE YAPILMASI GEREKİYORSA YAPACAĞIZ”

 

31 Mart seçiminde Sinopluların kendisine önemli bir destek verdiğini belirten Çetin “Sinoplu hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Hepsi tek yürek, tek yumruk olarak yanımızda durdu. Sizleri mahcup etmemek için gece gündüz çalışıyoruz. Allah’ın izniyle biraz sabır istiyoruz, göreceksiniz Kapaklı’da her şey değişecek. Göreve geldiğimiz günden bu yana ilahi takdir var ki 2’ncisi kazılıyor, Kazak Gölü’nün 300 metre ilerisinde doğalgaz bulundu. Pınarça’dan Kazak Gölü istikametinde bir bölgede 3’üncü rezerv var. Allah’a hamd olsun bereketle geldik. Bu bir işaret diyoruz. Kapaklı’nın gelişmesi, kalkınması, zenginleşmesi için ne yapmamız gerekiyorsa, devletin tüm kurumlarıyla Kapaklı için seferberlik ilan edeceğiz. Ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Hiç şüpheniz olmasın” dedi.

 

“ÇOK DAHA GÜZEL GÜNLERİ HEP BERABER YAŞAYACAĞIZ”

 

Ülkemizin kritik bir süreçten geçtiğini söyleyen Çetin “Ülkemizin içinden geçtiği bir süreç var. Malum sıkıntılarımız var. Tevekkül ederek, halis niyetle yol yürüyerek inanıyorum ki bu badireleri de atlatacağız. Çok daha güzel günleri hep beraber yaşayacağız” dedi.

 

 

20 BİN TL İLE YENİ GÜREŞ AĞASI OLDU

 

Mustafa Çetin’in konuşmasının ardından ağalık açık artırması yapıldı. 2018 Güreş Ağası Halil İbrahim Demirel ile birlikte toplam 26 adayın katıldığı ağalık açık artırmasını 5 bin TL ile Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin açtı. Yapılan açık artırma sonucu 20 bin TL ile derneğin onursal başkanı ve Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Şakir Demirel yeni güreş ağası oldu. Açık artırmanın ardından konuşan Dernek Başkanı Özkan Gözübüyük, 10 yıldır derneğin yönetiminde görev alanlar ile etkinliğe katılanlara teşekkür etti. Güreş ağalığını alan Şakir Demirel de “2009 yılında kurduğumuz dernekte 10 yıl boyunca onurla, gururla başkanlık yaptım. Belediye meclis üyeliği nasip oldu. Bundan sonra tüm Kapaklı’ya hizmet edeceğimden dolayı başkanlığı Özkan Gözübüyük kardeşime devrettim” dedi. Demirel, 10 yıl boyunca derneğin yönetiminde yer alan yönetim kurulu üyeleri ile önceki güreş ağalarına da teşekkür etti.

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN SELAMINI GETİRDİ

 

Şakir Demirel’in konuşmasının ardından AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel de konuşma yaptı. Tüm şehitler ve Hakkari’de şehit düşen Sinoplu Uzman Onbaşı İdris Gezer için dua ederek sözlerine başlayan Mustafa Yel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Sinoplulara selamını iletti. Yel “31 Mart’ta bize büyük bir destek veren ve her daim partimizin yanında olan tüm Kapaklılılara ve özellikle Sinoplu kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bizler sancağı devraldık. İnşallah milletimize hizmetkar olabilmek için Mustafa Çetin tüm meclis üyelerimiz ve belediye çalışanlarımıza bizler de Ankara’dan destek vermeye sonuna kadar devam edeceğiz. Kapaklımızı, yeni ilçemizi daha çok hizmetle buluşturabilmek için, hastanemizi buraya en kısa sürede kazandırabilmek için, yeni adalet sarayımızı kazandırabilmek için, gençlerimize daha çok spor tesisleri kazandırabilmek için, bizlerden istediğiniz ne varsa bunları yapabilmek için, hükümetimizin gücüyle yerel yönetimimizin gücünü birleştirerek en iyisini yapmak için gereken gayreti göstereceğiz” dedi.

 

10 KAZAN KEŞKEK İKRAM EDİLDİ

 

Katılımcılara 10 kazan keşkek ikramının yapıldığı etkinlikte yapılan çekilişle de bisiklet, televizyon, ütü gibi pek çok hediye dağıtıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU