Başkan Çetin: Talep seferberliği ilan etmemiz gerekiyor

Kapaklı Belediye Meclisi, gündem maddesini görüşmek üzere olağanüstü toplandı. Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından konuşan Belediye Başkanı Mustafa Çetin, "Biz Kapaklı olarak

GÜNDEM 23.08.2019 20:20:00 0
Başkan Çetin: Talep seferberliği ilan etmemiz gerekiyor

Kapaklı Belediye Meclisi dün saat 14:00’da Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında yapılan olağanüstü meclis toplantısında 4 gündem maddesini görüşerek karara bağladı. Halil İbrahim Erkan’ın mazeret bildirerek katılmadığı toplantı saygı duruşu ile başladı. Toplantının ilk gündem maddesinde Kapaklı Belediyesi tarafından hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı’nın Turizm Geliştirilmesi ve Çeşitlendirilmesi Mali Destek Programı kapsamında başarılı bulunan “Kapaklı Belediyesi Turizm ve Yöresel Ürünler Merkezi Projesi” için Trakya Kalkınma Ajansı ile protokol imzalamak üzere başkan Mustafa Çetin’e yetki verilmesi konusu görüşüldü.

 

 

BAŞKANA YETKİ VERİLDİ

 

Yaklaşık olarak 900 bin TL’lik yatırımın 600 bin TL’ye yakınını Trakya Kalkınma Ajansı’ndan hibe olarak alacaklarını söyleyen Çetin “Bu çalışmada Etüd Proje Müdürlüğümüze ve katkı veren tüm meclis üyesi arkadaşlarımıza, personelimize teşekkür ediyorum. İnşallah bu konularla ilgili daha fazla çalışmalar yapıp birçok hibeden faydalanmak istiyoruz. Protokol imzalanması için meclis kararıyla başkana yetki verilmesi gerekiyor. Bu nedenle olağanüstü toplanma kararı aldık. 28 Ağustos’a kadar protokolü imzalamamız gerekiyor” dedi. İlgili gündem maddesi oybirliğiyle kabul edildi.

 

EKONOMİS ÇALIŞTIRILACAK

 

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan Boş Kadro Değişikliği konulu yazının oybirliğiyle kabul edilmesinin ardından İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan Sözleşmeli Personel alımı konulu yazı görüşüldü. Belediye bünyesinde bir adet ekonomistin sözleşmeli olarak çalıştırılması ve maaşının da tavan fiyat olarak belirlenmesi oybirliğiyle karara bağlandı.

 

SERMAYE ARTIRIMI KABUL EDİLDİ

 

Toplantının son gündem maddesinde de Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından sunulan Kent A.Ş. Genel Kurul Temsil Yetkisi konulu yazı görüşüldü. Kent A.Ş.’nin genel kurulunun yapılacağı bir toplantı için yetki istediğini söyleyen Başkan Çetin “Geçen mecliste bir sermaye artırımı yaptık. O sermaye artırımını genel kurulda karara bağlanması, gündemine alınması gerekiyor. Onunla ilgili yetki istiyoruz. Bunu 500 bin TL olarak belirlemiştik. İlk başta bunun yüzde 25’ini yapabiliyoruz. İlk olarak 125 bin liralık bir artırım yapacağız” ilgili gündem maddesi oybirliğiyle karar bağlandı.

 

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU YAPTI

 

Gündem maddelerinin karar bağlanmasının ardından konuşan Mustafa Çetin birlik ve beraberlik vurgusu yaparak “30 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalde tüm parti temsilcilerimiz ve meclis üyelerimizin birlik ve beraberlik örneği sergilememizi rica ediyorum” dedi.

 

“YENİ BİR İLÇEYİZ”

 

Büyükşehir ile birlikte ilçe belediyelerin bütçelerinin azaldığını kaydeden Çetin “Hizmet kalemlerinin büyük bir kısmı büyükşehire geçti. Biz Kapaklı olarak yeni bir ilçeyiz. Nüfusu hızla artan bir ilçeyiz. Problemlerimizi de çok fazla var. Dolayısıyla büyükşehirin imkanlarını, devletin imkanlarını, bütün kurumların imkanlarını buraya getirmek için seferber olmamız gerekiyor. Bakanlık nezdinde olabilir, büyükşehir nezdinde olabilir. Gerçekten hep beraber gidip taleplerimizi iletmeliyiz. Önceki dönemden de taleplerimiz var. Büyükşehir belediyesinin 5 yıllık stratejik planlaması yapılırken biz de kendi birimlerimizle öncesinde çalışma yaptık. Geçen dönemden 5 yıl boyunca talep edilmiş bir sürü sorun, yazılı olarak elimizde var. Görünen şu ki yazışmayla sonuç almıyoruz. O yüzden hem beşeri ilişkilerimizi geliştirip hem de gidip tüm meclis üyeleri ile birlikte birim müdürlerimizi de yanımıza alarak daha çok bir araya gelip daha çok kapı çalmamız gerektiğini düşünüyorum. Eğer talep edersek sonuç alacağımızı görüyorum, bu Ankara’da da büyükşehirde de böyle. TESKİ’de de böyle. Gidip tekrar tekrar hatırlatmak ve talep etmek gerekiyor” dedi.

 

“SEFERBERLİK BAŞLATMAMIZ GEREKİYOR”

 

Su konusuyla ilgili de konuşan Çetin “Bahçelievler Mahallesi’nde bir su deposu inşaatı vardı. Seçim öncesinde durmuştu. Şimdi müteahhit tekrar çalışmaya başladı. Birçok mahallemizde su problemimiz var. 3’üncü katlara su çıkmıyor. Su deposunun devreye girmesiyle beraber basıncımız artacak ve su problemini nispeten çözeceğiz. Ancak Kapaklı yer altı suları konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyor. Su kuyularımızda çökmeler oluşuyor. TESKİ bu yıl yapacağı kuyularla beraber 17’nci kuyusunu açıyor Kapaklı’da. Bu ciddi bir rakam. Ancak buna rağmen su kapasitemiz yetmiyor. Bu bağlamda İbrahim İçöz ile görüştüğümüzde DSİ’nin barajını devreye sokmamız gerektiğini söyledi. Bununla ilgili bakanlığa gittim. Edirne DSİ bölge müdürümüzle görüştüm. Buralara tekrar tekrar gitmemiz gerekiyor. Bir kez daha gittiğimiz zaman dosya masada kalıyor. Tekrar giderseniz o dosya dikkate alınıyor. Kapaklı olarak, burada yaşayan tüm vatandaşlarımız, sivil toplum örgütleriyle, muhtarlarımızla, meclis üyelerimizle vir seferberlik ilan etmemiz gerekiyor, talep seferberliği. Talep etmemiz gerekiyor. Bu talepleri ne kadar sık dile getirirsek o kadar o kadar fazla sonuç alacağımızı düşünüyorum” dedi.

 

FESTİVAL HAZIRLIKLARINI İNCELEDİ

 

Toplantının ardından bazı meclis üyeleri ve birim müdürleri ile birlikte Kazak Gölü Mesire Alanı’na giden Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, festival hazırlıklarını incelerken, birim müdürlerinden de hazırlıklarla ilgili bilgiler aldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU