Milletvekili Yel, Başkan Albayrak'a çağrıda bulundu

Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ile birlikte Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan birlikte gerçekleştirdikleri Malkara ilçesi ve Mahalleleri ziyaretinde ilgiyle karşılandı. Milletvekili Yel, ziyaretlerd

GÜNDEM 22.08.2019 16:16:00 0
Milletvekili Yel, Başkan Albayrak

Milletvekili Mustafa Yel ile İl Başkanı Mestan Özcan’ı Malkara’da İlçe Başkanı Gökhan Şentürk ile Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra partili ile vatandaşlar karşıladı. Malkara’daki mahalle ziyaretlerinin ardından dostluk maçı yapan Milletvekili Mustafa Yel, maç karşılaşması öncesi gazetecilere yaptığı kısa açıklamada, Malkara programları ve Malkara Devlet Hastanesi’nin doktor sorunu hakkında bilgi verdi. Mustafa Yel, ayrıca Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayar’a çağrıda bulundu.

 

CAN VE MAL GÜVENLİĞİ İÇİN GENİŞLETİLMESİ ZORUNLU

 

Maç karşılaşması öncesi açıklamalarda bulunan Milletvekili Mustafa Yel, “Emirali ile Çimendere Mahalleleri arasındaki yol gerçekten berbat durumda kullanılmaz halde. Ben sizlerin aracılığıyla başta Sayın Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a bir çağrıda bulunmak istiyorum. Hem bu bahsettiğim yol hem de kırsal mahallelerimizin yolları çok kötü. Şarköy ve çevredeki muhtarlarımız şunu dile getirdiler. 100’lerce kilometrelik bizim köy yolu ağımız olmasına rağmen 2019 yılı içerisinde sadece ve sadece 4 kilometrelik programa alınıp yapılan yol var. Bu çok yetersiz ve bizim yollarımızın olmasını istiyoruz dediler. Bu konuda taleplerini dile getirdiler. Her zaman çiftçinin dostu olduğunu söyleyen Sayın Kadir Albayrak’a ben buradan sormak istiyorum. Gezdiğimiz tüm köylerde ben soruyorum. Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal anlamda yapmış olduğu bir hizmet var mı diye. Bu konuda özellikle yeni gölet yapımı veya var olan göletlerden damla sulama sistemi yapılmasıyla ilgili büyük eksiklikler olduğunu görüyoruz. Böyle bir çalışmaların olduğuna bugüne kadar ben şahit olmadım. Buradan da bütün çiftçilerimize destek verecek bu hizmetlerin büyükşehir belediyesi tarafından yapılması bizim temennimiz. Çimendere mahallemizden sonra Balabancık mahallemize geçtik. Orada da Çimendere ile Balabancık mahallemiz arasında çok dar olan ve zaman zaman kazalara sebebiyet veren bir köprüye şahit olduk. Bu köprünün de en kısa zamanda can ve mal güvenliği bakımından genişletilmesini zorunlu olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum” dedi.

 

‘YEREL YÖNETİMLER ÇALIŞIRSA DOKTORLARIMIZ MALKARA’DAN GİTMEK İSTEMEZLER’

 

İlçedeki doktor sorununa da değinen Mustafa Yel “Önümüzdeki ay Türkiye genelinde atanacak 9 bin doktorumuzdan Malkara ilçemize ihtiyacımız olan doktorlarımızı Sağlık Bakanlığı’mızdan talep ettik. Bu konuda sadece Malkara’da değil Şarköy’de, Hayrabolu’da, Çerkezköy’de ve diğer ilçelerimizin de bir kısmında doktor eksiğimiz var. Geçtiğimiz yıllarda Malkara’mıza çok sayıda doktor atadık. Ancak, doktorlarımızın TUS sınavına girmesi ve diğer illere atanma taleplerinden dolayı Malkara Devlet Hastanemiz birkaç aydır boşaldı. Birçok doktorumuz gitti. Bu konuda Malkara’yı daha yaşanılabilir bir şehir yapması gereken yerel yönetimler ilçemize daha fazla hizmet ederlerse, yatırımlar yaparlarsa, sosyal hayatımızı zenginleştirirlerse gelen doktorlarımızda buradan gitmek istemezler. Bizim esas amacımız Malkara’mıza doktor getirmek hem de gelen doktorlarımızın kalmasını sağlamak olmalı” dedi.

 

 

‘DOSTLUK MAÇI BERABERE BİTTİ’

 

Milletvekili Mustafa Yel, gazetecilere yaptığı açıklamanın ardından dostluk maçı için sahaya indi. AK Parti Tekirdağ İl Teşkilatı ile Ak Parti Malkara İlçe Teşkilatı birlikte organize ettiği dostluk maçı 10 -10 berabere bitti. Santra Halı Sahası’nda AK Parti Malkara adına sahaya çıkan Hacıevhat&Gazibey takımı ile AK Parti Tekirdağ adına sahaya çıkan Dostluk spor takımları karşı karşıya geldi. Çok sayıda AK Partili yöneticinin de izlediği maç büyük çekişmeye sahne oldu. İlk yarısı (3 – 2) Dostlukspor’un üstünlüğü ile geçilen maçta ikinci yarı adeta iki takım da birbirine üstünlük kurmak için büyük efor sarf etti. Özellikle AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan attığı şık gollerle büyük alkış aldı. Karşılaşma 10 – 10 berabere bitti ve kazanan dostluk oldu.

 

Haber / Murat YAYIN