Yeni eğitim öğretim yılı 9 Eylül'de başlayacak

2019-2020 eğitim öğretim yılı 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala Çerkezköy'de velileri okul alışverişi telaşÄ

GÜNDEM 16.08.2019 16:05:00 0
Yeni eğitim öğretim yılı 9 Eylül

2019-2020 eğitim öğretim yılı 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5'inci sınıf öğrencileri, ortaöğretim kurumlarında eğitim ve öğretime başlayacak hazırlık sınıfı ve 9'uncu sınıf öğrencileri ile pansiyonda kalacak öğrencilerin, eğitim görecekleri okul hakkında bilgilendirilmesi, akademik ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesi, öğrencilerin yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlamalarına katkıda bulunulması amacıyla 5-6 Eylül tarihlerinde uyum eğitimleri yapılacak.

 

 

KANSEROJEN MADDE İÇERMİYOR

 

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala Çerkezköy’de velileri okul alışverişi telaşı sardı. Yaşar Giyim Sanayi Mağaza Müdürü Mustafa Yaşar Yılmaz, Çerkezköy ve Kapaklı başta olmak üzere birçok çevre ilçede eğitim öğretim gören öğrencilerin okul kıyafetlerini karşıladıklarını belirtti. Okul kıyafetlerini kendi atölyelerinde hazırladıklarını söyleyen Yılmaz “Tüm okul kıyafetlerini, kendi ülkemizde üretilen ve hiçbir şekilde kanserojen maddesi içermeyen ürünlerden dikiyoruz. Tüm ürünlerimiz Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı” dedi. Okulların açılmasına kısa bir süre kala velilerin çocuklarına okul kıyafeti alışverişine başladığını belirten Yılmaz, Kapaklı Şubelerinde de okul kıyafeti satışa başladıklarını belirtti.

 

 

SATILAN TÜM ÜRÜNLER GARANTİLİ

 

 Kızılpınar’daki okulların kıyafetlerinde kampanya yaptıklarını ve tam takım okul kıyafetlerini 150 liradan satışa çıkardıklarını belirten Yılmaz, okul çantalarının fiyatlarının ise 45 liradan başladığını söyledi. Yılmaz, satışını yaptıkları tüm ürünlerin garantili olduğunu kaydetti. Maliyetlerin artmasına rağmen bu yıl da okul kıyafetlerini az bir karla satışa çıkardıklarını belirten Egem Giyim Mağazası Satış Müdürü Alihan Arıkök de “Özellikle kentimizin sanayi kenti olmasını ve burada yaşayan pek çok insanın asgari ücretle geçimini sağladığını da göz önüne alarak fiyatlarımızı çok düşük tuttuk” dedi. İlkokul kıyafetlerinin 190 lira, ortaokul kıyafetlerinin 215 lira ve lise kıyafetlerinin 240 liradan satışa sunulduğunu belirten Arıkök “Öğrenci velilerine bedenler tükenmeden çocuklarının okul kıyafetlerini bir an önce almalarını öneriyorum” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU