Kurban Pazarı'nda hareketlilik arttı

Çerkezköy Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde Pınarca yolu üzerinde kurulan Kurban satış pazarında hareketlilik arttı.

GÜNDEM 1.08.2019 19:13:00 0
Kurban Pazarı

Vatandaşlar kurbanlık almak için besicilerle sıkı pazarlıklar yaparken, küçükbaş kurbanlıkları bin ile 2 bin lira arasında satışa sunulurken, büyükbaş kurbanlıklar ise 10 bin ile 18 bin lira aralığında satışa sunuluyor.Satmak için Amasya’dan 120 küçükbaş hayvan getirdiğini belirten Kanber Bekdemir yemlerin çok pahalı olduğunu belirterek “Vatandaş alırken çok zorlanıyor biz de satarken çok zorlanıyoruz. Devlet buna bir imkan ve hak tanısın” dedi. Besicilik yapan Sedat Ak ise satışların güzel gittiğini, son hafta yoğunluk beklediklerini söyledi. Yaklaşık 20 yıldır Çerkezköy’de yaşadığını söyleyen Ak, “300 küçükbaş hayvan getirdim. Aşağı yukarı 160-170 tanesini sattım” dedi. Geçen yıla göre canlı baskül fiyatının artmadığını, yem fiyatlarında ise yüzde 100’e yakın bir artış olduğunu söyleyen Ak, “Bu konuda şikayetçiyiz” dedi.

23 BİN TL’DEN SATIŞA ÇIKARILDI

Pazarda ilgi odağı olan 1 ton ağırlığındaki ‘Polat’ isimli boğanın sahibi Aykut Biçer de bir ton ağırlığındaki ‘Polat’ı 22 bin TL’den satışa çıkardıklarını belirtti.

Haber / Yakup KARATEPE