Kurban Pazarı'nda satışlar başladı

Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala Ergene Belediyesi tarafından kurulan Kurban Pazarı'nda satışlar başladı. Sağlık Mahallesi'nde eski futbol sahasının olduğu 5. Sokağın sonunda yer ala

GÜNDEM 31.07.2019 16:53:00 0
Kurban Pazarı

2 bin 500 küçükbaş ve 500 büyükbaş çadır kapasiteli pazar yerinde önümüzdeki günlerde çalışmaların tam anlamıyla tamamlanacağını belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Kurulan kurban pazarının yanı sıra aynı alan üzerinde kurban kesim alanı da mevcut. Kurban kesim yerinde Ergene Belediyesi tarafından 16 küçükbaş kesim locası ve elektrikli caraskal, 4 büyük baş kesim bölmesi ile vatandaşlar daha hijyenik ve konforlu ortamda dini vecibelerini yerine getirerek kurbanlıklarını kesebilecek” dedi.

 

SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇİRİLİYOR

 

Kurbanlık hayvan satan esnaf ile vatandaşların sorunsuz bir bayram geçirmesi için kurban satış ve kesim yerindeki hazırlıklarına başladıklarını kaydeden Yüksel, “Kurban satıcılarımız için Belediyemiz Kurban pazarında ücretsiz su ve aydınlatma hizmeti verirken, Kurban bayramı süresince en büyüğü Sağlık Mahallemizde olmak üzere 4 ayrı kesim bölgesinde vatandaşlarımız sağlıklı ve hijyenik ortamda kurbanlarını kesebilecek” dedi. Kurban pazarına giren tüm kurbanlık hayvanların Ergene Belediyesi veteriner hekimi tarafından sağlık taramasından geçirildiğini söyleyen Yüksel, Ergene Belediyesi kurban pazarından yer tahsis etmek isteyen hayvan satıcılarının Ergene Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile iletişime geçmeleri gerektiğini söyledi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ