34 yıldır çevresinde olanları günlüğünde kaleme alıyor

Edirne Keşan'da çiftçilik yapan 66 yaşındaki Kamuran Kurnaz (66), 34 yıldır düzenli olarak günlük tutuyor. 22 Şubat 1985 tarihinden bu yana 34 yıldır çevresinde olup bitenleri detaylı olarak günlü?

GÜNDEM 30.07.2019 13:39:00 0
34 yıldır çevresinde olanları günlüğünde kaleme alıyor

Geçmişteki olayların geleceğe ışık tutacağını söyleyen Kurnaz, “Tarım kesiminde çalışanlar için hava olayları çok önemli. Hava olaylarını, günün olaylarını, yaşadığımız zamanı, fiyatları, ölümleri, doğumları, düğünleri günlüklerime işledim. O günden, bu güne aralıksız devam etmekteyim. Ömrümün sonuna kadarda devam etme umudundayım. Çevremdeki ölümler, kazalar, sel felaketleri, soğuk, sıcak havalar hepsi defterlerimde yazılı. Benim için önemli olan bu bilgileri genç nesillere aktarabilmek. Genç nesil, yaşadığımız zamanı bilmeli. Bundan faydalanacaklarını umut ederek, devam edeceğim. İnsanlar geldiği yolu bilirse, gideceği yolu da bilir. O zamanın insanlarının daha azimli olduğu kanaatindeyim” dedi.

İLK NOTUNU 1985’TE YAZDI

Günlüklerini bir kitapta toplamak istediğini belirten Kurnaz, günlüğüne ilk notunu 22 Şubat 1985 yılında, "Her taraf karlıydı. Hava çok soğuk ve cuma günüydü. 22 Şubat ve ondan sonra bu yazılarıma aralıksız olarak devam ettim" satırlarıyla aktardı.

Haber / Menşure KARDEŞ