Trakya Üniversitesi 5 bin 557 mezun verdi

Trakya Üniversitesi, 2018-2019 Akademik Yılı'nda 12 Fakülte, 6 Yüksekokul ve 6 Meslek Yüksekokulu'ndan 5 bin 557 öğrenciyi mezun etti. Trakya Üniversitesi'nin Balkan Yerleşkesi, Ahmet T. Karadeniz YerleÅ

GÜNDEM 29.07.2019 14:17:00 0
Trakya Üniversitesi 5 bin 557 mezun verdi

Trakya Üniversitesi, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı mezunları için Balkan Yerleşkesi’ndeki Kongre Merkezi başta olmak üzere üniversitenin ayrı pek çok yerinde bir dizi tören düzenledi. Öğrencilerin ve ailelerin konforu düşünülerek hazırlanan ve öğrenci sayısı fazla okullarda bölümler özelinde birden fazla icra edilen törenlerle birlikte, Trakya Üniversitesi’nde 23 farklı fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarından mezun öğrenciler için toplam 33 ayrı mezuniyet töreni düzenlendi.

 

MEZUN OLMANIN GURURUNU YAŞADILAR

 

Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenlerde, Eğitim Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu, Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Mühendislik Fakültesi, Arda Meslek Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Uygulamalı Bilimleri Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Edebiyat Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Fen Fakültesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ve Tıp Fakültesi’nden mezun olan öğrenciler diplomalarına kavuştu. Balkan Kongre Merkezi’nde yaşanan mezuniyet heyecanı ve sevincine, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Devlet Konservatuarı, Üniversitenin Sanat Eğitim ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen törenlerle ortak olurken Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, bünyesindeki 75. Yıl Spor Salonu’nda; Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Uzunköprü Meslek Yüksekokulu, Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Keşan Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu ise ilçelerde gerçekleştirdiği törenlerle öğrencilerine mezun olmanın gururunu ayrı ayrı yaşattı.

 

KAPIMIZ KENDİLERİNE HER DAİM AÇIK

 

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi’nin öğrenci odaklı karar alma ve mezuniyet törenlerinde öğrenci ve veli katılımına önem verme perspektifi çerçevesinde pek çok üniversiteden farklı bir anlayışa ve sorumluluğa sahip olduğuna dikkat çekerek “Bilhassa, evlatları için maddi ve manevi tüm sıkıntıları fedakârca göğüsleyen velilerimizin, bu mutlu güne yakından tanıklık etmek istemeleri en doğal hakları. Bu sebepledir ki, öğrencilerimize ve ailelerimize verdiğimiz değerin bir ifadesi olarak mezuniyet törenlerimizi ayrı ayrı gerçekleştirdik. Ailelerin bu tarihi ve mutlu günü en güzel ve rahat bir şekilde oturarak izleyebilmeleri için öğrenci sayısı yüksek olan fakültelerimizin mezuniyet törenlerini 3’e, 4’e bölerek yaptık. Değerli ailelerimizin bu gururu ve kıvancı doya doya yaşamalarını sağladık. Ayrıca yaklaşık 2 ay süren mezuniyet törenlerimiz Edirne’nin turizmine de katkı sağlayarak can suyu oldu. Uzun süren mezuniyet törenlerimiz hocalarımızı ve bizler için yorucu olmuş olabilir ancak biz sonuçtan çok memnunuz. Hiçbir hata yapmadan tüm mezuniyetlerimizi, öğrencilerimiz ve ailelerini önceleyerek tamamladık. Mezunlarımızın, bundan sonraki hayatlarında da elde edecekleri başarılarla göğsümüzü kabartacaklarına eminiz. Trakya Üniversitesi ailesinin birer ferdi olduklarını ve üniversitenin kapılarının kendilerine her daim açık olduğunu bir kez daha ifade ediyorum. Edirne’yi ve Trakya Üniversitesi’ni unutmamalarını temenni ediyorum” dedi.

 

Haber / Ruşa ELMA