Cumhuriyet TIR'ı Çerkezköy'e geliyor

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a çıkışının 100 yılı nedeniyle Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkezi tarafından hazırlanan projeyle yola çıkan Cumhuriye

GÜNDEM 22.07.2019 14:37:00 0
Cumhuriyet TIR

 

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a çıkışının 100 yılı nedeniyle Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkezi tarafından hazırlanan projeyle yola çıkan Cumhuriyet TIR’ı Türkiye’yi dolaşıyor.

 

27 TEMMUZ’DA ÇERKEZKÖY’E GELECEK

 

Edirne, Kırklareli, Malkara, Hayrabolu, Uzunköprü, Keşan, Erikli, Enez, İpsala ve Şarköy’ün ardından 21-22 Temmuz tarihlerinde Tekirdağ merkezde konuşlanan Cumhuriyet TIR’ı 23 Temmuz’da Muratlı’da, 24-25-26 Temmuz’da da Çorlu’da olacak. Cumhuriyet TIR’ının 27-28-29 Temmuz tarihlerinde de Çerkezköy’de olacağını dile getiren Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, “TIR içerisinde Atatürk, Cumhuriyet ve devrimlerle ilgili sergilerin, İstiklal Madalyası'ndan, 10.Yıl madalyasına orijinal objeler, Türkiye'de ve dünyada basılmış Atatürk'le ilgili yayınlardan oluşan basılı malzemeler ve panolar yer alıyor. Anı müze şeklinde hazırlanan “Cumhuriyet TIR’ında; Atatürk’ün eşyalarının sergilendiği anı müze masaların yanı sıra, Cumhuriyet kazanımlarında en büyük rolü oynayan, ilkleri olan kadınların fotoğrafları sergileniyor” dedi.

 

“ROTAMIZ ATATÜRK”

 

19 Mayıs 1919’da başlayan milli mücadelenin 100. yılında, Atatürkçü Düşünce Derneği olarak 19 Mayıs 2019 tarihinde 3 TIR’la start vererek tüm Türkiye’yi karış karış gezmeyi hedeflediklerini kaydeden Orhan “Sloganımız ‘Rotamız Atatürk’. 3 tane TIR’ımız var. Biri şu an Trakya’da, biri Ege’de, biri de Batı Karadeniz’de. Tüm Türkiye’yi karış karış gezeceğiz. Aynı zamanda bu yıl derneğimizin kuruluşunun 30. yıl dönümü. Bu nedenle biz Atatürk ilke ve devrimlerinin, Cumhuriyet ışığının ve bunu nasıl kazandığımızın tekrar hatırlatılması, buna tekrar sahip çıkılması adına böyle bir anı müze hazırladık” dedi.

 

AÇILIŞ 27 TEMMUZ’DA

 

Cumhuriyet TIR’ının 27 Temmuz Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı’nda, 28-29 Temmuz’da da Çerkezköy Kent Park’ta olacağını söyleyen Orhan, “Cumhuriyet TIR’ının açılışı 27 Temmuz cumartesi günü saat 12:00’da yapılacak. Tüm Çerkezköylüleri açılışımıza ve Cumhuriyet TIR’ını ziyaret etmeye davet ediyorum” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU