Kapaklı'da renkli sünnet şöleni

Kapaklı Beleyesi tarafından geleneksel hale getirilen toplu sünnet şöleninin bu yıl 15'incisi düzenlendi. Cuma günü sünnet çocukları ile toplu fotoğraf çekimiyle başlayan şölen, Mevlid-i Şerif o

GÜNDEM 20.07.2019 15:47:00 0
Kapaklı

Kapaklı Beleyesi tarafından geleneksel hale getirilen sünnet şöleninin bu yıl 15’incisi düzenlendi.  Cuma günü saat 15:00’da Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in sünnet çocukları ve aileleri ile toplu fotoğraf çekimi ile başlayan etkinlikler sünnet çocukları için saat 17:30’da da Recep Güven Parkı’nda sünnet çocukları için mevlid-i şerif okutulması ile devam etti.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Mevlid sonrası sünnet çocukları, aileleri ve katılan vatandaşlara pilav ikram edilirken, sonrasın da 400’e yakın sünnet çocuğu için konvoy düzenlendi. Etkinlikler saat 20:30’da eski belediye meydanında düzenlenen konserlerle devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Bu akşam erkekliğe ilk adımını atan sevgili çocuklarımızın ve kıymetli ailelerimizin mutluluğuna ortak olmak ve bu heyecanlarını birlikte yaşamak için bir araya geldik. Çocuklarımızı ve sünnet ailelerimizi  yalnız bırakmayarak bu anlamlı günde bizlerle olduğunuz için  hepinize ayrı ayrı yürekten teşekkür ediyorum” dedi. Bu akşam özellikle örf ve adetlerimize yerleşmiş bir  inancın gereğini yerine getirdiklerini söyleyen Çetin, “Sünnet cemiyetlerini gerçekleştireceğimiz, geleceğimize yön verecek ve geleceğimizin teminatı olacak çocuklarımızın hepsine geçmiş olsun diyor ve  gözlerinden öpüyorum. Sünnet ailelerimize de çocuklarımızın bu anlamlı ve özel günlerini bizlerle paylaştıkları için ayrıca teşekkür ediyorum. Rabbim bizlere onların mürüvvetlerini de göstermeyi nasip etsin” dedi.

 

 

“ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN YAPACAĞIZ”

 

Sosyal belediyecilik anlayışı ile bu tür etkinliklerde artık her zaman  daha sık bir arada olacaklarını kaydeden Çetin “Çünkü biz her zaman çocuklarımızın bu unutulmaz günlerinde yanlarında olmak istiyor ve bu geleneğimize de sahip çıkmayı, Kapaklı Belediyesi olarak üzerimize bir vazife biliyoruz.  “Gönül Belediyeciliği” hedefiyle çocuklarımıza en iyi şekilde spor aktiviteleri, bilgi faaliyetleri, kültürel faaliyetler ve değerler açısından daha iyi yetişmeleri için gayret gösterecek ve onlara tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Bunu da çocuklarımızın geleceği, memleketimizin geleceği için yapacağız” dedi.

 

“BU ŞEHRİ BİRLİKTE YÖNETMEK İSTİYORUZ”

 

Göreve geldikleri günden beri vatandaşların refahı, mutluluğu ve daha güzel bir Kapaklı’da yaşamaları için gece gündüz demeden çalıştıklarını söyleyen Başkan Çetin “Kapaklı’mızın geleceğine yön verirken yine şeffaf ve katılabilir yönetim anlayışımızla herkesi bu sürece dahil etmek istiyoruz. Çünkü bu şehri birlikte yönetmek ve başarıları yine birlikte paylaşmak istiyoruz. Biz kimseyi ayırt etmeden,   her zaman bir olacağız, beraber olacağız, diri olacağız. Toplumuzun her kesimini kucaklayacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde oldukça Kapaklı’mız daha da güçlenecek ve modern bir şehir olma yolunda emin adımlarla yoluna devam edecektir. Ayrıca  bu yolda söz verdiğimiz gibi devletimizin tüm imkanlarını ilçemize  seferber etmek için kapı  kapı, makam makam dolaşmaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

“BU ŞEHRE GÖNÜL VERDİK”

 

Kapaklı’nın kültürel farklılıkların buluşma noktası olduğunu söyleyen Çetin “Türkiye’mizin dört bir köşesinden Kapaklı’mıza gelip yerleşen vatandaşlarımız ilçemizde birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde yaşamlarını sürdürmektedir. Biz bu farklılıkları zenginliğe çevirerek bir ve beraber olmaya devam edeceğiz. Bu şehre hep birlikte hizmet edecek, Kapaklı’mızı daha da yaşanılabilir bir şehir haline getireceğiz. Çünkü biz bu şehre gönül verdik. Bu şehir için gece gündüz demeden çalışacağız. Çalmadık kapı, sıkmadık el, girmedik gönül bırakmayacağız. Kapaklı ve sizler her şeyin en iyisine, en güzelini layıksınız. Tabi Biz bu şehri tekrar imar ve inşa ederken gönüller kazanacağız. Kapaklı’da yaşayan her vatandaşımızla bir ve bütün olacağız. Biz birleştikçe güçlü bir Kapaklı olacak. Buna inanın hep beraber başaracağız. Hep birlikte çalışacağız. Sizlerin desteği ile Kapaklı’mızın kaderini değiştirmek ve  bir çok projemizi kentimize kazandıracağımıza gönülden inanıyorum” dedi.

 

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

 

Başkan Mustafa Çetin’in konuşmasının ardından katkılarından dolayı Kapaklı Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Levent Alper, İdari Mali Hizmetler Müdürü Fatih Can Mert, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Halime Yıkan Çoban, Müdür Yardımcısı Hakan Çiçek, Genel Cerrah Op. Dr. Halit Kocaosman, Ameliyathane Sorumlu Hemşiresi Zeynep Demir Kırmaz, Dahiliye Servisi Sorumlu Hemşiresi Merve Baş, Çocuk Servisi Sorumlu Hemşiresi Yasemin Kaya, Poliklinik Sorumlu Hemşiresi Hatice Hilal Temel’e teşekkür plaketi takdim edildi.

 

 

HAVAİ FİŞEK GÖSTERİLERİ İLE SONA ERDİ

 

Plaket takdiminin ardından yerel sanatçı Emre Erdem sahne aldı. Erdem, seslendirdiği şarkılarla vatandaşlara unutulmaz dakikalar yaşattı. Erdem’in ardından sahneye çıkan yerel sanatçı Seda Çakmak, seslendirdiği şarkılarla beğeni topladı. Sanatçılara plaket takdiminin ardından sünnet çocukları için kına etkinliği düzenlendi. Bu yıl 15’incisi düzenlenen Geleneksel Sünnet Şöleni havai fişek gösterileri ile sona erdi.

 

Haber / Yakup KARATEPE