Hastanede nefes kesen rehine kurtarma tatbikatı

Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü Hastanesi'nde Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen rehine kurtarma tatbikatı nefes kesti.

GÜNDEM 21.07.2019 08:42:00 0
Hastanede nefes kesen rehine kurtarma tatbikatı

Konusunun belirlenmesinde sağlık çalışanlarına karşı uygulanan fiziki saldırıların son yıllardaki artışın yol gösterici olduğu ifade edilen Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) tatbikatında, senaryo gereği silahla rehin alınan teknik servis personeli, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından saldırganın ikna edilmesi ve HAP Ekibi’nin süreci profesyonelce yönetmesi sonucunda kurtarıldı.

 

HASTALAR TRANSFER EDİLDİ

 

Saldırgan koridorda gördüğü Hastane teknik servis personelini silahla rehin aldığı tatbikatta oluşan acil durum, HAP Başkanı Başhekim Prof. Dr. Erdoğan Gültekin tarafından yönetilirken, koordinasyon ve iletişim çalışmalarından sonra Cerrahi Yoğun Bakımda yatan hastalar güvenlik açısından sorun yaratmayacak şekilde Dahiliye Yoğun Bakım’a transfer edildi. Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü profesyonel ekipleri tarafından saldırganın ikna edilmesi ve HAP Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Gültekin’in acil durumu sonlandırmasını ile tatbikat tamamlandı.

 

“DÜZENLİ ARALIKLARLA DÜZENLİYORUZ”

 

Tatbikat sonunda konuşan Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü ve HAP Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Gültekin “Merkez Müdürlüğü bünyesinde oluşabilecek acil durumları tecrübe etmek için düzenli aralıklar ile tatbikatlar düzenliyoruz” dedi. Gültekin, yapılan bu tatbikatlar ile Merkez Müdürlüğü’nde oluşan istenmeyen durumlara acil müdahalenin ve idarenin test edilerek, görevli personelin bu gibi durumlarda hazır bulunma düzeyinin arttırıldığını belirtti.

 

Haber / Ruşa ELMA