İlk hac kafilesi yola çıktı

Çerkezköylü hacı adaylarının kutsal topraklara yolculuğu önceki gün başladı. Çerkezköy'den hacca gidecek olan ilk hacı adayı kafilesi önceki sabah saat 06:00'da Merkez Osmanlı Cami önünden

GÜNDEM 21.07.2019 08:34:00 0
İlk hac kafilesi yola çıktı

Hacı adaylarını uğurlama programına Çerkezköy Müftü Vekili Mahmut Öztekin, Çerkezköy’de görev yapan imam ve müezzinler ile hacı adaylarının aileleri ve yakınları katıldı. Uğurlama programında Çerkezköy Müftülüğü personelleri tarafından Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okunurken, uğurlama programında konuşan Çerkezköy Müftü Vekili Mahmut Öztekin hacı adaylarının bu kutlu yolculukta sağlıklı, huzurlu bir hac yapmalarını, sağ salim gidip ailelerine geri dönmelerini, o kutsal beldelere gidip oralara varmanın aşkını hep içlerinde taşımalarını temenni etti.

 

TÜM İNSANLAR İÇİN DUA EDİN

 

Müftü Vekili Öztekin, hacı adaylarına Allah’ın en mübarek en mukaddes kıldığı, ayetleri ile yücelttiği ve son peygamber Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi Ve Sellem’in makamı ve mekanı olan, yeryüzünün en güzide yerlerinde ülkemiz, gönül coğrafyamız ve bütün İslam alemi için, tüm insanlar için dua etmelerini tavsiye etti.

 

47 HACI ADAYI UĞURLANDI

 

Müftü Vekili Öztekin’in konuşmasının ardından 47 hacı adayının yer aldığı kafile dualar ve tekbirlerle uğurlanarak yola çıktı. 7 hacı adayının yer aldığı ikinci kafile 3 Ağustos’ta, 9 hacı adayının yer aldığı üçüncü kafile de 5 Ağustos’ta yola çıkacak.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU