'Çevre dostu projeler üretmeye devam edeceğiz'

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği Batı Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisi ile artık Süleymanpaşa'nın atıklarının kanalizasyon ile Marmara Denizi'ne dökülmesinin önüne g

GÜNDEM 14.07.2019 08:25:00 0

Batı Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nin 3 bölümden oluştuğunu belirten yetkililer “Tesisin ana bölümünde havalandırmalı kum ve yağ tutucu özelliği olan fiziksel arıtma ünitesi, havalandırma ve çöktürme havuzlarının bulunduğu biyolojik arıtma ünitesi, çamurlaştırma ve çamur depolama alanının bulunduğu çamur bertaraf ünitesi bulunuyor. Ayrıca sistem odasının da (SDACA) bulunduğu tesiste kullanılan borular, uygun basınç sınıfında ve en az 100 yıl ömre sahip. Daha önceki yıllarda direkt olarak Marmara Denizi'ne giden atıklar, 17 Kasım 2017 tarihinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı TESKİ Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan Batı Atıksu İleri Biyolojik Arıtma tesisine alınarak, Çevre Bakanlığının belirlediği kriterde tasnif edilip temiz su haline dönüştürüldükten sonra doğaya bırakılıyor.  Bu sayede hem Tekirdağ'ın sahilleri kirlenmiyor hem de vatandaşlar daha temiz bir çevre ve denizin keyfini yaşıyor” dedi.

 

DENİZLERİMİZ ÖZLENEN TEMİZLİĞE KAVUŞTU

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak çevre dostu projeler üretmeye devam edeceğiz. Batı Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisimiz faaliyete geçtiğinden bu yana denizlerimiz özlenen temizlikte ve azalmaya yüz tutan balık çeşitleri de sahillerimizde tekrar çoğalmakta. Ayrıca, yaptığımız çalışmalar neticesinde Tekirdağ'da Mavi Bayraklı plajlarımızın sayısını 8 oldu. Bu sayı gelecek senelerde daha da artacaktır” dedi. Albayrak, Büyükşehir Belediyesi olarak ilk hizmet döneminde olduğu gibi ikinci hizmet döneminde de daha temiz bir çevre ve Tekirdağ için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

 

Haber / Emre BOZ