ÇTSO heyeti, Bakü'de iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 8-11 Temmuz tarihleri arasında Azerbaycan-Bakü'ye iş gezisi düzenlendi. 8 Temmuz'da İstanbul Havalimanı'ndan uçakla Bakü'ye hareket eden heyet, 9

GÜNDEM 12.07.2019 14:44:00 0
ÇTSO heyeti, Bakü

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB desteğiyle 8-11 Temmuz tarihleri arasında Azerbaycan-Bakü’ye iş gezisi düzenledi.

 

 

İŞ GEZİSİ DÜZENLENDİ

 

Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayhan Arslan, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Çetin, Mustafa Ogün Asıl, Murat Narçın ve Oda Heyeti 8 Temmuz Pazartesi günü İstanbul Havalimanı’ndan uçakla Bakü’ye hareket etti. 9 Temmuz Salı günü Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliği’ni ziyaret eden heyet, Büyükelçi Erkan Özoral ile görüştü.

“AZERBAYCAN VE TÜRKİYE KARDEŞ ÜLKEDİR”

Ziyarette konuşan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Türkiye ve Azerbaycan yalnızca komşu ülkeler değil, iki devlet bir millet olarak tanımlanması gereken kardeş ülkeler olduğunu belirtti. “Bugün kendimizi evimizde gibi hissettiğimiz kardeş ülkemiz Azerbaycan’da olmaktan dolayı çok mutluyuz” diyen Kozuva, Azerbaycan’da bir yatırım ortağı arayan firmaların karşılıklı olarak kendi sektörlerinden firmalar ile yapacakları görüşmelerden de oldukça umutlu olduklarını kaydetti.

ÇERKEZKÖY’E DAVET ETTİ

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak hizmet verdikleri bölgede plastik, ilaç ve inşaat malzemeleri üretimi gibi sektörlerde Azerbaycan’la ticari ilişkiler kuran üyelerin de olduğunu dile getiren Kozuva, “Sağlam bir temel üzerine kurulan bu bağın daha da gelişmesi için KOSGEB’in tecrübesiyle KOBİ’lerimizi bir araya getirdiğimiz bu ziyaretimizin hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Misafirperverliğiniz için teşekkür ediyor, sizleri de en kısa zamanda ikinci eviniz Çerkezköy’e bekliyoruz1 diye konuştu.

AZERBAYCAN’DAKİ TİCARET OLANAKLARI

Bakü Büyükelçiliği ziyaretinin ardından Bakü Ticaret Müşavirliği ve Azerbaycan Cumhuriyeti Küçük ve Orta İşletmelerin Desteklenmesi Ajansı’nı (KOB) ziyaret eden heyet, Azerbaycan'daki ticaret olanakları hakkında bilgi sahibi oldu.

İKİLİ GÖRÜŞMELER YAPTILAR

ÇTSO Heyeti, Türkiye Azerbaycan İş Adamları ve Sanayiciler Birliği’ni de (TÜİB) ziyaret etti. Ziyaretin ardından ÇTSO heyeti, TÜİB Üyeleri iş birliği ile düzenlenen programda iş dünyası temsilcileriyle ikili görüşmeler yaptı. Görüşmelerde yapı, inşaat, mimarlık, makine, otomasyon, medikal, ilaç ve sağlık hizmetleri alanlarında hizmet veren firma temsilcileri bir araya geldi. Heyet, iş gezisinin son gününde de Sumgayit Teknolojiler Parkı'nı ziyaret etti. Park'ın Uluslararası Yönetim Müdürü Elçin Amirkhanov'dan bilgi alan heyet, Sumgayit Teknolojiler Parkı üretim tesislerini de inceledi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU