Mimarlık alanında çifte diploma fırsatı

Trakya Üniversitesi ve YÖK Denkliğine sahip, ÖSYM Kılavuzunda yer alan Kuzey Makedonya'daki ilk ve tek üniversite olan Uluslararası Balkan Üniversitesi arasında imzalanan protokol ile öğrenciler iki üniversited

GÜNDEM 11.07.2019 15:15:00 0
Mimarlık alanında çifte diploma fırsatı

2019-2020 ÖSYM Kılavuzunda yer alacak İngilizce Mimarlık Çift Diploma Programı’na kayıt olan öğrenciler, öğrenimlerinin 2 yılını Trakya Üniversitesi’nde, 2 yılı ise Uluslararası Balkan Üniversitesi’nde tamamlayacaklar.

 

“YÜKSEKÖĞRETİME YENİ BİR BAKIŞ AÇISI KAZANDIRDIK”

 

Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, Balkanlara yönelik gerçekleştirilen projelerde artık farklı bir noktaya gelindiğini ifade ederek “Çift diploma sistemi ile yükseköğretime yeni bir bakış açısı kazandırdık. Bu yıl Uluslararası Balkan Üniversitesi ile başladığımız 2+2 Çift Diploma sistemi önümüzdeki yıl farklı bölüm ve üniversiteleri de kapsayacak. Bu programların Üniversitemiz ve Balkanlara çok önemli katkıları olacak” dedi.

 

“DESTEK VERMEYE HAZIRIZ”

 

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da Türkiye’de 2+2 programının öncülerinden olmaktan ve Balkanlarla iş birliğini yeni bir boyuta ulaştırmaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek “Eğitim, standart kalıpların ve sınırların içerisine sığdırılamayacak düzeye ulaşmaktadır. Geleceğin eğitim yapısına günümüzden ulaşmak ve yükseköğretim kalitemizi sınırlarımız dışarısına çıkarmak için iş birliklerimizi farklı bir boyuta taşıyoruz. İmzaladığımız bu protokolle Ülkemiz ve Kuzey Makedonya’dan öğrencileri ikişer yıl karşılıklı olarak ağırlayacak ve eğitim vereceğiz. İngilizce verilecek eğitimleri başarı ile tamamlayan öğrencilerimiz dört yılın sonunda iki üniversiteden mezun olup çift diploma sahibi olacaklar. Mimarlık eğitim ile başlayan bu süreci yakın zamanda diğer birimlerimiz yaygınlaştıracağız ve farklı üniversitelerle de zenginleştireceğiz. Söz konusu Balkanlar olunca Trakya Üniversitesi’nin tüm gücü ve imkanlarıyla atılacak adımlara destek vermeye hazırız” dedi.

 

Haber / Yakup KARATEPE