NKÜ Araştırma ve Uygulama Hastane binasını örnek alacaklar

Türk Yatırımcılar Derneği ve Galati Belediye Başkanı ile Meclis Üyelerinden oluşan Rumen Heyet, Romanya-Türkiye iş imkanlarının artırılması amacıyla yerinde incelemelerde bulunmak ve proje toplantılar?

GÜNDEM 10.07.2019 17:21:00 0
NKÜ Araştırma ve Uygulama Hastane binasını örnek alacaklar

Heyette Galati Belediye Başkanı Lonut Pucheanu, Galati Belediyesi Meclis Başkanı Costel Fotea, Romanya Türk Yatırımcılar Derneği Başkanı Nazmi Doğan, Romanya Türk Yatırımcılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Aşkın Alsinjak, Romanya Türk Yatırımcılar Derneği Trakya Bölge Temsilcisi Fatih Semercioğlu ve Özcan Doğan ve Galati Belediyesi Meclis Üyeleri yer alırken, heyete Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay da eşlik etti.

 

ÖRNEK ALINMASINA KARAR VERİLDİ

 

Heyet, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Galati Belediye Başkanı Lonut Pucheanu, Rektör Şahin ile karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Pucheanu, Galati’ye yeni yapılacak olan hastane binası için yapılan uzun araştırmalardan sonra Namık Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastane binasının örnek alınmasına karar verdiklerini söyledi.

 

 

TÜM BÖLGEYE SAĞLIK HİZMETİ SUNULUYOR

 

Pucheanu, Namık Kemal Üniversitesi’nin çağın gereklerine uygun, modern ve üstün teknolojik donanıma sahip bir hastaneye sahip olmasından etkilendiklerini kaydederek “Kendi hastanemizde de bu imkanları uygulayacağız” dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Şahin de “Namık Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde sunulan hizmet bakımında sadece Tekirdağ’a değil, tüm bölgeye sağlık hizmeti sunuluyor” dedi. Ziyaretin ardından heyet, yerinde incelemelerde bulunmak amacıyla, Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne geçti. Uygulama ve Araştırma Hastanesi Toplantı Salonu’nda Hastane Başhekimi Prof. Dr. Erdoğan Güntekin tarafından tanıtıcı bir sunum yaptı. Sonrasında ziyaret heyeti hastaneyi gezerek birimlerden teknik konular hakkında bilgi aldı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ