Hızlı Tren Projesi'nin temeli Kapıkule'de atılacak

Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Çerkezköy'de yapılacağı duyurulan Halkalı - Kapıkule Hızlı Tren Projesi Kesim İnşası temel atma töreninin programı

GÜNDEM 9.07.2019 10:24:00 0
Hızlı Tren Projesi

Bu projenin uluslar arası ticaret açısından çok önemli olduğunu belirten AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, “Demiryolu Projesi Çerkezköy-Kapıkule Kesimi Yapım Sözleşmesi için imzalar atılmıştı. Proje Türkiye'yi Avrupa Birliği ülkelerine bağlayarak; Avrupa fonlarından kullanılarak yapılmış projedir. Edirne-Çerkezköy arası 155 kilometre olup 76 kilometresi TC. Devlet Demiryolları yani milli bütçeden ayrılan bütçeyle yapıldı. Proje 155 kilometrelik Çerkezköy-Kapıkule kesiminin inşaası Avrupa Birliği ve Türkiye’nin ortak finansmanıyla gerçekleştirilmektedir" dedi.

EKONOMİYE KATKI SAĞLAYACAK

Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Çerkezköy- Kapıkule kesiminden sonra uluslararası ticarette yük taşıma kapasitesi artacağı gibi her bir yükün Türkiye ve Edirne ekonomisine katkı sağlayacağını kaydeden Akmeşe, “Projenin Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılım sürecine de katlı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Haber / Şaban KARDEŞ